Eindhoven Airport: deze topdrukte duurt tot en met de herfstvakantie

25 juni 2022 om 18:02 • Aangepast 4 juli 2022 om 16:50
nl
De topdrukte bij Eindhoven Airport duurt waarschijnlijk tot en met de herfstvakantie. Dagelijks arriveren en vertrekken tussen de 20.000 en 25.000 passagiers. Dat zegt een woordvoerder van het vliegveld, nadat ook zaterdagochtend vele honderden mensen buiten in de rij stonden.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De rijen worden aan de ene kant veroorzaakt door een tekort aan personeel op het vliegveld. Aan de andere kant melden veel passagiers zich veel vroeger dan normaal bij Eindhoven Airport. Dat zorgt volgens een woordvoerder voor de ophoping van wachtende mensen.

Hoe groot het personeelstekort precies is, kan de woordvoerder niet zeggen. Wel weet hij dat er mensen worden gezocht bij de afdelingen beveiliging, horeca en ‘afhandeling’. Dit varieert van mensen die helpen bij het inchecken tot personeel dat op de platforms staat.

Tot 25.000 passagiers
Het vliegveld benadrukt dat werknemers in spe worden opgeleid om vacatures in te vullen. “Maar dat kost tijd: mensen moeten gecertificeerd zijn om hier te werken”, zegt de voorlichter.

En dus roeit Eindhoven Airport met de riemen die het vliegveld heeft om dagelijks gemiddeld 20.000 tot 25.000 passagiers te ‘verwerken’. “Dat zijn mensen die aankomen en vertrekken. Dit blijft de komende maanden zo, tot en met de herfstvakantie.”

3 uur voor de vlucht
Het vliegveld benadrukt dat het niet nodig is om eerder dan 3 uur voor vertrek van de vlucht op de luchthaven te zijn. Zo zijn bagage-incheckbalies voor die tijd vaak nog dicht. “Wij raden mensen aan om 2,5 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Kom binnen die marge, dan heb je genoeg tijd.” Volgens een woordvoerder waren mensen zaterdagochtend 4 tot 5 uur voor vertrek bij het vliegveld. Dat zorgde voor de lange rijen. "Dat is niet handig.”

Om te voorkomen dat mensen door vroegkomers hun vlucht dreigen te missen, halen medewerkers mensen uit de lange rijen. Sinds deze week staan er bovendien tenten bij Eindhoven Airport. Hieronder kunnen passagiers schuilen voor de zon of regen. Ook staat er een waterpunt en zijn er tekstkarren met informatie. Deze maatregelen blijven tot en met de herfstvakantie gelden.

LEES OOK:

Weer lange rijen Eindhoven Airport: 'Kom 3 uur voor je reis, niet eerder'

'Reizigers komen uren te vroeg naar Eindhoven Airport'

'Chaos' op Eindhoven Airport na onweerswaarschuwing

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!