Buurtbewoners na vondst dode vrouw: 'Man die is opgepakt is haar zoon' - Omroep Brabant
Video

Buurtbewoners na vondst dode vrouw: 'Man die is opgepakt is haar zoon'

30 juni om 10:41 • Aangepast 1 juli om 11:19
nl
De man die is opgepakt na de vondst van een dode vrouw in Rosmalen donderdag, zou de zoon van het slachtoffer zijn. Dat vertellen zes buurtbewoners onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Brabant. “Hij was helemaal van het padje af”, vertelt een buurman.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Van politielinten is donderdagochtend niets meer te zien aan de Wethouder Noppenlaan. Toch wijzen buurtbewoners al gauw naar het beruchte huis. De deur is nog verzegeld. “Die zoon heeft al genoeg trammelant veroorzaakt hier. Het was een onverzorgd en verslaafd type. We hoorden regelmatig gegil uit het huis”, vertelt een vrouw die boodschappen gaat doen.

Een andere buurvrouw stond woensdagavond buiten bij het onderzoek. “De zoon had geen vaste woon- en verblijfplaats. Hij praatte regelmatig in zichzelf en staarde voor zich uit. Hij was ernstig verslaafd en onverzorgd”, zo vertelt de vrouw. De man zou eerder een verbod van de woningbouwvereniging hebben gekregen om bij zijn moeder te slapen.

Ruzie en geschreeuw
Buurtbewoners schetsen het beeld van een verslaafde man van rond de veertig, die regelmatig in aanraking kwam met de politie. De man zou pas net vrij zijn. Hij zou al meerdere keren zijn opgepakt voor onder meer huiselijk geweld. Ook zou er regelmatig ruzie en geschreeuw in het huis zijn. "Hij staat hier regelmatig op de deur te bonken", vertelt een buurman.

De zoon zou 's middag bij het huis geweest zijn. "Die moeder was 's middags al niet in orde", vervolgt de buurman. "Hij heeft zelf de politie gebeld. Later op de avond kwam hij terug op zijn fietsje waarna de politie hem meenam. Agenten hebben onder andere foto's van zijn schoenen gemaakt."

Verklaring
Een tweetal agenten doet donderdagochtend buurtonderzoek. Een woordvoerder van de politie kan het verhaal van de buurt niet bevestigen. De politie liet donderdagmiddag rond een uur weten niet uit te gaan van een misdrijf. Toch zit de zoon nog vast, omdat met alle scenario’s rekening wordt gehouden in het onderzoek.

De politie bevestigt verder hardnekkige geruchten uit de buurt dat de man die is aangehouden, de 40-jarige zoon van de vrouw is. Hij zit vast, omdat de doodsoorzaak van zijn moeder nog onduidelijk is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone