Spandoek met ‘mik niet op de boer, maar op deze hoer’ bij protest Eindhoven

3 juli 2022 om 16:17 • Aangepast 11 juli 2022 om 15:45
nl
Zo'n 1500 demonstranten hebben volgens de gemeente zondag in Eindhoven meegelopen met een solidariteitsdemonstratie met de boeren van Samen voor Nederland. Ze hadden onder meer allerlei vlaggen en borden bij zich. Eén van de demonstranten droeg een spandoek met een afbeelding van stikstofminister Van der Wal met het opschrift ‘mik niet op de boer, maar op deze hoer’.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van der Wal is afgebeeld met twee duivelhoorntjes en een snipertarget op het voorhoofd. Ergens halverwege de optocht verdween het spandoek. Een woordvoerder van de politie kon desgevraagd niet zeggen of dat op last van de politie was gebeurd, schrijft ANP.

Op andere borden en spandoeken was onder andere te lezen ‘Het klopt niet’, ‘Genoeg is genoeg’ en ‘Stikstofcrisis is een leugen'.

Het spandoek waarop minister Van der Wal is afgebeeld.
Het spandoek waarop minister Van der Wal is afgebeeld.

De ‘Mars met de boerenzakdoek’ maakte ook een punt van andere zaken waartegen de demonstranten zich verzetten, zoals het Europees identiteitsbewijs, de permanente coronawet en het lidstatenverdrag van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Ook de invloed die het World Economic Forum zou hebben op het kabinet is de organisatie een doorn in het oog. Onder de demonstranten was ook Willem Engel.

Boerenzakdoek
De deelnemers aan de tocht verzamelden zich rond 12.30 uur op het Stadhuisplein in Eindhoven, van waaruit ze na enkele toespraken twee uur lang een vier kilometer lange tocht door de binnenstad maakten. Veel deelnemers droegen een boerenzakdoek, die kon worden gekocht bij de organisatie. De opbrengst van de verkoop wordt overgemaakt naar boerenorganisatie Agractie met de bedoeling dat daarvan de boetes betaald worden die actievoerende boeren krijgen.

LEES OOK: Demonstranten dragen boerenzakdoek tijdens protest tegen stikstofplannen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.