Video

Frietbakker Martin Zwerts op 64-jarige leeftijd overleden

6 juli 2022 om 15:53 • Aangepast 7 juli 2022 om 09:59
nl
Martin Zwerts van de beroemde frietzaak Friture Martin Zwerts in Eindhoven is maandag na een kort ziekbed overleden. De Eindhovenaar runde de zaak samen met zijn vrouw Annelies. Zij verkochten de friettent eind vorig jaar om te genieten van hun pensioen maar dat mocht helaas maar kort duren.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Martin overleed op 64-jarige leeftijd. "We konden het bericht eerst niet geloven. We hebben al veel klanten gezien deze week die zijn geschrokken van het nieuws", vertelt Cas van den Broek, wiens vader de frietzaak eind vorig jaar overnam.

"Altijd gefocust op de friet."

Martin en zijn vrouw verkochten de friettent eind vorig jaar om te gaan genieten van hun pensioen. Martin en zijn vrouw runden de frietzaak twintig jaar. De zaak aan de Boschdijk werd in die tijd acht keer uitgeroepen tot beste van Nederland door de website Frietopia. Bij dat succes bleef het niet voor het echtpaar want ze openden ook een zaak in Singapore en Korea. "We werden benaderd door twee Koreanen, ze hebben een weekje meegelopen en nu draaien we in Singapore", vertelde Annelies eerder.

"De klanten zijn zo gewend aan de naam."

Na de verkoop is er eind vorig een einde gekomen aan het 74 jaar oude familiebedrijf, maar de naam Friture Zwerts heeft de huidige eigenaar in stand gehouden. "De klanten zijn het zo gewend dat we er niet meer vanaf wilden."

In oktober vorig jaar ging Omroep Brabant langs in de frietzaak van Martin Zwerts:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.