Liveblog

112-nieuws: brand op boot in Heusden • fietser (76) aangereden

12 juli 2022 om 18:24 • Aangepast 13 juli 2022 om 10:28
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

18.20

Brand op boot in Heusden, twee gewonden

Ter hoogte van het Maritiem Centrum aan de Bakkersdam in Heusden is dinsdagmiddag brand uitgebroken op een boot. De twee inzittenden van het vaartuig zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kreeg hulp van een werkschip dat in de buurt lag.

18.00

Ongeval in Vlierden

Op de Vlierdenseweg in Vlierden is een ongeluk gebeurd tussen meerdere auto's. Dat gebeurde nadat een automobilist achterop een stilstaande auto was gereden. Het achteropkomende verkeer kon niet meer op tijd stoppen. Eén van de inzittenden, een zwangere vrouw, werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
17.25

Automobilist rijdt door na aanrijden 76-jarige fietser

De politie zoekt getuigen van een ongeval waarbij vanochtend op de Groenstraat in Tilburg een fietser werd aangereden. De bestuurder liet het 76-jarige slachtoffer achter en ging er vandoor in de richting van de Ringbaan-Zuid. Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur.

LEES OOK: Automobilist rijdt door na aanrijden van 76-jarige fietser

17.15

Steenbergenaar vast voor doodschieten Siki Martina

De politie heeft in Barendrecht een 34-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident bij metrostation Coolhaven in Rotterdam. Bij de schietpartij van afgelopen zondagavond kwam de 31-jarige Rotterdamse muziekproducer Siki Martina om het leven.

LEES OOK: Man uit Steenbergen vast voor doodschieten muziekproducer Siki Martina

16.55

Scooterrijder overleden na ongeluk

Een man is in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij 23 juni opliep bij een ongeluk in Best. Het slachtoffer was met zijn scooter tegen een boom langs het Dijkpad gereden. Hij werd met onder meer zware verwondingen aan zijn hoofd opgenomen in een ziekenhuis. Een groep wielrenners verleende eerste hulp aan de man, maar al snel waren de hulpdiensten massaal aanwezig. Ook landde er een traumahelikopter op een sportveld in de buurt. Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Een deel van de omgeving werd na het ongeluk afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de omgeving werd na het ongeluk afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
15.15

Fietser gewond in Valkenswaard

Bij een ongeval op de Leenderweg in Valkenswaard is een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer werd geraakt door een vrachtwagen die rechtsaf de John F. Kennedylaan wilde opdraaien. De fietser kwam ten val en werd met been- en enkelverwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
13.23

Scooterrijder botst met auto in Wouw

De bestuurder van een snorscooter is in Wouw gewond geraakt na een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde iets voor half één op de Roosendaalsebaan. Vermoedelijk zag de afslaande auto de scooter over het hoofd. De scooterrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
13.07

Vat gevonden in Moerdijk

Aan de Ketelpolder West in Moerdijk is een vat gevonden met onbekende inhoud. De brandweer, politie en gemeente zijn daar in overleg.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
12.40

Scooter geschept in Veldhoven

Een scooterrijder is gewond geraakt, toen hij op de Heerseweg in Veldhoven werd geschept door een auto. De bestuurder is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
11.30

Dieseldieven aangehouden

Drie dieseldieven zijn maandagavond in Waalwijk aangehouden nadat ze toesloegen op industrieterrein Haven 7. Ze maakten volgens de politie gebruik van geskimde tankpassen, een vorm van betaalpasfraude waarbij de gegevens van een pas worden gekopieerd. Daarmee wordt dan geld opgenomen of spullen gekocht. De verdachten zitten nog vast.

LEES OOK: Dieseldieven opgepakt met een aanhanger vol brandstof

Foto: Facebook politie Waalwijk
Foto: Facebook politie Waalwijk
10.30

Brandweer rukt uit voor natuurbrand in Geldrop

De brandweer is in Geldrop met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor een natuurbrand aan het Genoenhuis. Er zijn naast blusvoertuigen ook waterwagens onderweg, laat de brandweer weten.

Volgens een 112-correspondent waren er op zeker vijf plekken brandjes. Eén ervan was flink en was ook van veraf te zien. De brandweer had de situatie snel onder controle. Bij de brand is een gebied van ongeveer 15 bij 20 meter verloren gegaan. Enkele voertuigen blijven in het gebied om goed na te blussen, laat de brandweer iets voor elf uur weten.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
10.10

Politieactie in Helmond-West

Er is een politieactie aan de gang bij een huis aan de Rijpstraat in Helmond-West. De politie wil er vanochtend nog niks over kwijt. Ze verwacht later vandaag met meer informatie te kunnen komen. Volgens een buurtbewoner worden er dozen vol gloednieuwe spullen uit het huis gehaald en in een busje geladen.

Het zou gaan om bijvoorbeeld telefoons, maar ook televisies. Buurtbewoners hebben het over twee huizen waar de politie is binnen geweest. De actie zou om acht uur 's ochtends zijn begonnen. Eén bewoner zou zijn aangehouden.

09.40

Scooterrijder gewond bij ongeluk

Bij een aanrijding tussen een auto en een scooter in Drunen is vanochtend de scooterrijder gewond geraakt. De man is volgens een 112-correspondent met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Overlaatweg met de Kanaalweg. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
09.30

Winkeldief rent politie tegemoet

De politie kon gisteravond aan de Rouppe van de Voortlaan in Vught een winkeldief letterlijk met open armen ontvangen. Agenten stonden er te surveilleren in de buurt van de Lidl in verband met een andere melding toen een verdachte van winkeldiefstal de benen nam. Hij werd achtervolgd door een medewerker van de winkel en werd letterlijk opgevangen door de politie, zo meldt de wijkagent vanochtend.

09.15

UPDATE: De A59 bij Vlijmen is weer vrij na het ongeluk dat eerder gebeurde

Wel moet verkeer nog rekening houden met meer dan veertig minuten vertraging.

08.30

UPDATE: A59 bij Vlijmen dicht na ongeluk

Verkeer richting Den Bosch wordt over de vluchtstrook geleid. Het advies is om te rijden via Breda/Tilburg (A27, A58 en A65).

Beeld: ANWB Verkeersinformatie
Beeld: ANWB Verkeersinformatie
Wachten op privacy instellingen...
08.00

Ongeluk zorgt voor vertraging op A59

Een ongeluk zorgt rond acht uur voor behoorlijk wat vertraging op de A59 bij knooppunt Zonzeel in de richting Den Bosch. Er staat 7 kilometer file tussen Waalwijk-Oost en Vlijmen. Dit zorgt voor ruim een half uur vertraging, zo meldt de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
06.50

Grote brand Tilburg: twee huizen verwoest

In Tilburg is een hond omgekomen door een woningbrand aan de Brasemstraat. De hond was van een van de bewoners van de twee woningen waar het vuur woedde. Beide huizen zijn verwoest. De bewoners zijn veilig uit hun huis gekomen. Twee van hen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd, meldt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het vuur is inmiddels onder controle.

De brand brak rond zes uur uit, waarschijnlijk in een tent in de tuin van een van de woningen. Het vuur sloeg vervolgens over naar het huis. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend en zal worden onderzocht. Stichting Salvage is ter plaatse om de getroffen bewoners te ondersteunen.

LEES OOK: Grote ravage bij woningbrand in Tilburg, vuur slaat over naar andere huizen

Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
05.00

Hond gered bij woningbrand in Nuenen

Bij een keukenbrand aan de Europalaan in Nuenen is gisteravond een hond uit het huis gered. Een deel van de woning brandde uit. De melding kwam gisteravond rond half elf binnen. Volgens een 112-correspondent ontdekten mensen die toevallig op de fiets voorbij kwamen de brand toen zij het brandalarm hoorden afgaan en belden zij 112.

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al aan de achterzijde uit het huis. Ook een ambulance werd opgeroepen omdat niet duidelijk was of er iemand in het huis was. De bewoners waren met vakantie, de kinderen van de ouders waren wel thuis maar waren net even de deur uit. Volgens de brandweer is de brand veroorzaakt door een pan op het vuur.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
04.50

Automobilist gewond bij botsing met stadsbus

De bestuurder van een auto is gisteravond in Tilburg gewond geraakt na een botsing met een stadsbus. Het ongeluk gebeurde rond tien voor negen in de avond op de kruising tussen de Beethovenlaan en de Haendellaan. De schade aan beide voertuigen is groot. De auto is weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!