Tennissprookje Van Rijthoven krijgt geen nieuw hoofdstuk in Newport

13 juli 2022 om 08:43 • Aangepast 14 juli 2022 om 08:14
nl
Tim van Rijthoven (25) uit Roosendaal is op het toernooi in het Amerikaanse Newport meteen uitgeschakeld. De tennisser die de laatste weken verraste op gras, verloor van de Amerikaan Mitchell Krueger. Dat deed hij in drie sets, 6-7 (7), 6-4 en 3-6. Op Wimbledon haalde Van Rijthoven nog de vierde ronde en het grastoernooi van Rosmalen won hij zelfs. Daarmee zorgde hij voor een daverende verrassing.
Profielfoto van ANP / Sandra Kagie
Geschreven door
ANP / Sandra Kagie

In Newport kwam Van Rijthoven in de eerste set al snel een break achter. Hij herstelde zich op tijd om er alsnog een tiebreak uit te slepen, maar die trok Krueger uiteindelijk met 9-7 naar zich toe.

Ook in het tweede bedrijf herstelde de Nederlander zich van een aanvankelijke achterstand. Dankzij twee breaks wist hij die set alsnog naar zich toe te trekken. In de derde set gaf Krueger een snel verkregen voorsprong echter niet meer prijs.

Van Rijthoven, die op Wimbledon strandde tegen de latere winnaar Novak Djokovic, was in Newport eerste reserve. Hij schoof door naar het hoofdtoernooi na de afmelding van de Amerikaan Jenson Brooksby.

Plaatsing US Open
Voor de tennisser uit Roosendaal staat de komende weken plaatsing voor de US Open op het spel. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op 29 augustus.

Zuur voor hem is hierbij dat hij met zijn prestaties op Wimbledon geen punten heeft verdiend voor de wereldranglijst. Dit omdat de Engelse organisatie besloot geen Russische en Belarussische spelers toe te laten.

LEES OOK:

Tim van Rijthoven gaat even de tijd nemen 'om me alles te realiseren'

Sprookje Tim van Rijthoven eindigt in achtste finale Wimbledon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.