Vechtpartijen en intimidatie in zwembad: 'Gebiedsverboden en camera's' - Omroep Brabant

Vechtpartijen en intimidatie in zwembad: 'Gebiedsverboden en camera's'

20 juli om 14:16 • Aangepast 21 juli om 10:36
nl
De onruststokers die dinsdag ervoor zorgden dat zwembad Wolfslaar in Breda moest worden ontruimd, moeten keihard worden aangepakt. De raadsfracties van VVD, CDA en SP pleiten voor gebiedsverboden en extra cameratoezicht. “Lui die rotzooi trappen zijn wat ons betreft niet meer welkom in het zwembad”, zegt VVD-fractievoorzitter Eddie Förster tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Förster is net als zijn politieke collega’s Caspar Rutten (CDA) en Inge Verdaasdonk (SP) geschrokken van de gebeurtenissen dinsdagmiddag bij Wolfslaar. Rond het zwembad waren meerdere opstootjes. Ook werden meisjes lastiggevallen. Beveiligers van Wolfslaar riepen moesten hulp inroepen van de politie om het zwembad eerder te sluiten. Er waren op dat moment bijna 1500 bezoekers aanwezig.

"We moeten nu een streep trekken."

De drie lokale politici zijn niet verbaasd over de agressie en intimidatie bij zwembad Wolfslaar. “Ieder jaar zijn er wel mensen die de boel verstieren. We moeten nu echt een streep trekken, want dit kan gewoon niet meer”, meent Förster.

In een gezamenlijke brief aan burgemeester en wethouders vragen de lokale partijen om een gebiedsverbod. Förster: “Verknal je de boel, dan kom je zes maanden niet meer in het zwembad.” Zo’n verbod geldt nu bijvoorbeeld in het uitgaanscentrum van Breda. Enkele jaren geleden vroeg de raad er ook om na problemen bij de Galderse meren.”

"Alles op alles zetten om boel veiliger te maken."

VVD, CDA en SP willen niet alleen een verbod. Een camera bij de ingang van het zwembad zou volgens de partijen kunnen bijdragen aan de veiligheid van de badgasten. Zo moeten de gezichten van de bezoekers worden vastgelegd voor het geval er weer opstootjes zijn.

“Want er zijn altijd groepen jongeren die zich asociaal gedragen of meisjes lastigvallen. We moeten alles op alles zetten om de boel veiliger te krijgen.”

LEES OOK: Zwembad Wolfslaar sluit eerder na vechtpartijen en seksuele intimidatie

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone