Schietpartijen in Oss: camera's moeten buurt veiliger maken

21 juli 2022 om 13:28 • Aangepast 22 juli 2022 om 13:20
nl
Er komen camera’s te hangen in de Merelstraat in Oss. Dat besluit heeft de gemeente donderdag in overleg met de politie genomen, nadat er in die straat voor de tweede keer in vijf dagen op een huis werd geschoten.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

“Omdat twee schietpartijen op dezelfde plek waren, hebben we gezegd dat het goed is om er voorlopig camera’s te plaatsen”, licht burgemeester Wobine Buijs toe. Woensdag liet de gemeente al weten dat er extra boa’s, politie en straatcoaches ingezet worden.

Er is onderzocht wat de beste plek is om de camera's op te hangen, de camera's worden donderdag nog geplaatst. Eerder zei de gemeente dat de voorkeur uit gaat naar bevestiging aan een lantaarnpaal.

Verband tussen schietpartijen
Oss wordt dit jaar geteisterd oor schietpartijen. Vorige week werd er nog geschoten op een huis aan de Veekraal. In april overleed Mo, een 23-jarige Ossenaar, nadat hij zittend op zijn scooter werd neergeschoten. Dat gebeurde om de hoek bij de Merelstraat.

De vraag blijft of er een verband is tussen de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. “Ik denk dat veel mensen speculeren over een mogelijk verband", zegt Buijs. "Ik kan daar natuurlijk niks over zeggen. Ik neem aan dat de politie dat ook onderzoekt."

Op de vraag of de dodelijke schietpartij van april ook onderdeel is van het onderzoek, antwoordt de burgemeester: “Ik denk dat er altijd wordt gekeken of er patronen te ontdekken zijn bij geweldsincidenten.”

LEES OOK:

Is 'maffiabuurt' in Oss het toneel van een bendeoorlog? Een overzicht

Opnieuw een schietpartij in Oss, de derde in een week tijd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!