Video

Opnieuw een schietpartij in Oss, de derde in een week tijd

20 juli 2022 om 08:08 • Aangepast 21 juli 2022 om 10:11
nl
In de Merelstraat in Oss is woensdagochtend opnieuw een huis beschoten. Het is derde schietpartij binnen een week in Oss. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. De schoten werden gelost rond halfzeven, meldt de politie.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de omgeving van de schietpartij wordt gezegd dat in het beschoten huis bekenden wonen van de 23-jarige Mo. Die werd in april op het Leeuwerikhof doodgeschoten, even verderop. Een politiewoordvoerder kan dat nog niet bevestigen.

In een persbericht laat de politie woensdagmiddag weten het verband te onderzoeken tussen de drie schietpartijen. Ze kijkt ook of de voorvallen zijn gericht op dezelfde persoon of personen. De politie kijkt ook of er een relatie is tussen eerdere incidenten in Oss. Mensen die meer weten, kunnen zich melden bij de politie.

Meerdere schietpartijen
Het is de tweede keer in een week tijd dat er in de Merelstraat werd geschoten. Afgelopen donderdag was een huis doelwit. De bewoner van dat beschoten huis was een week ervoor overleden. Een buurtbewoner ging uit van een vergissing, vertelde ze aan Omroep Brabant.

De politie doet woensdag onderzoek na de derde schietpartij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie doet woensdag onderzoek na de derde schietpartij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

De dag na de schietpartij in de Merelstraat, was het in de nacht van vrijdag op zaterdag raak aan de Veekraal. Daar werd ook een huis beschoten. Een vrouw was op dat moment thuis, maar raakte niet gewond.

Mo (23) doodgeschoten
De schietpartij is enkele tientallen meters afstand van de Leeuwerikhof, waar half april een schietpartij met dodelijke afloop was. De 23-jarige Mo werd vlakbij zijn huis doodgeschoten terwijl hij op zijn scooter zat. Twee mannen van 23 en 26 uit Oss werden opgepakt.

De politie was vorige week ook al in de Merelstraat voor onderzoek na een schietpartij.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!