Video

Tijdelijke weg moet einde maken aan gevaarlijke transporten bij PI Vught

21 juli 2022 om 19:27 • Aangepast 22 juli 2022 om 18:42
nl
De extra weg vanuit de PI Vught naar de snelweg moet begin 2024 in gebruik worden genomen. Deze moet een eind maken aan de risicovolle transporten van gedetineerden, die nu vaak nog dwars door de woonwijken gaan.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De nieuwe weg loopt straks vanaf de gevangenis, via een nog te bouwen brug over het Drongelens kanaal naar de Gementweg. Vanuit daar zijn er meerdere manieren om de snelwegen te bereiken.

Op dit moment is het nog even wachten op de juiste vergunningen, maar zodra die binnen zijn, kan de aanleg van de weg van start gaan. Begin 2024 moet die dan in gebruik genomen worden.

Tien jaar
De gemeente Vught verwacht dat er dan wekelijks twee à drie transporten over de route plaatsvinden. Dan gaat het om colonnes van drie tot vijf auto's, eventueel nog begeleid door een helikopter.

De weg zal in ieder geval tien jaar blijven liggen, laat de gemeente via een brief aan haar inwoners weten. "Mogelijk nog wat langer, als de veiligheid dat verlangt." In september leggen burgemeester en wethouders het plan nog voor aan de gemeenteraad.

Nieuwe hoofdingang
Uiteindelijk moet er een definitieve nieuwe weg komen, die veiligere transporten moet garanderen. Dat staat in de gebiedsvisie die de gemeente heeft gepresenteerd voor de komende jaren. Uiteindelijk moet de PI ook een parkeergarage en een nieuwe hoofdingang aan de westkant van het complex krijgen.

De gevangenis in Vught is de laatste jaren vaker in het nieuws. Zeker sinds Ridouan Taghi daar opgesloten zit. Hij zou al eens een gewelddadige ontsnappingspoging hebben beraamd. Onlangs werd het luchtruim boven de PI al gesloten wegens dreiging.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!