Asielcrisis: ook noodopvang in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Heeze-Leende

22 juli 2022 om 16:14 • Aangepast 25 juli 2022 om 09:46
nl
Verschillende Brabantse gemeenten hebben bekendgemaakt de komende maanden crisisnoodopvang te bieden aan vluchtelingen. Woensdrecht en Bergen op Zoom doen dat voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, de gemeenten Best en Heeze-Leende voor de regio Brabant-Zuidoost.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De crisisnoodopvangplekken zijn hard nodig, nu er niet genoeg gewone opvangplekken beschikbaar zijn voor vluchtelingen. Daarom worden gemeenten al enige tijd opgeroepen om voor tijdelijke opvangplekken te zorgen.

Aan die oproep gaven verschillende gemeenten in onze provincie al gehoor. Zo werden of worden er vluchtelingen opgevangen in onder meer Loon op Zand, Oirschot en Waalre. Daar sluiten nu Woensdrecht, Bergen op Zoom, Best en Heeze-Leende zich bij aan.

Sporthallen
Van 1 tot en met 28 augustus kunnen 85 asielzoekers in Woensdrecht terecht in multifunctioneel centrum Kloosterhof. Diezelfde groep zal daarna doorverhuizen naar Bergen op Zoom. Daar wordt nog gezocht naar een geschikte plek. Ook daar zullen ze een aantal weken blijven.

Naar verwachting vanaf 2 augustus krijgen maximaal 120 vluchtelingen onderdak in sporthal Naestenbest in Best. Ze zullen er niet langer dan drie weken ondergebracht worden. Daarna gaan ze naar een andere opvangplek. Dezelfde sporthal werd in 2015 ook al gebruikt voor de opvang van vluchtelingen.

In Heeze-Leende worden vanaf 3 augustus 100 vluchtelingen opgevangen in sporthal De Pompenmaker.

Kritiek
Inwoners van Heeze-Leende zijn overigens allesbehalve blij met de communicatie vanuit de gemeente, meldt Heeze-Leende24. Zo ontstond er al verwarring over de duur van de opvang. Aan de gemeenteraad werd namelijk ten onrechte verteld dat het zou gaan om vier weken, in plaats van drie. Daarnaast vinden inwoners dat zij veel te laat zijn geïnformeerd. "Waarom moet we nog naar een informatiebijeenkomst, als we er toch niets meer aan kunnen doen?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.