Indy (20) hoopt op winst van Leeuwinnen: 'Franse fans zijn al ondergedoken'

23 juli 2022 om 18:35 • Aangepast 25 juli 2022 om 10:23
nl
Rotherham zal het weten dat het Nederlands vrouwenelftal er deze zaterdagavond de kwartfinale van het Europees voetbalkampioenschap speelt. In de Engelse stad nemen de Leeuwinnen het op tegen Frankrijk. Indy van Heumen uit Neerloon is erbij. “Ik zie alleen maar mensen in het oranje, ik denk dat de Franse supporters ondergedoken zijn. Dat ze bang zijn.”
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De compleet in het oranje gehulde Indy geniet met volle teugen. Ze is één van de vele Nederlandse fans die het Kanaal zijn overgestoken om de regerend Europees kampioen bij te staan.

"Met dj's uit Ravenstein gaat het helemaal los."

“Het is nu al gezellig vol op het fanplein waar we samen met aanhangers van Frankrijk naar de wedstrijd toeleven. En na zessen is het helemaal losgegaan, omdat de All stars, twee dj’s uit Ravenstein, komen optreden. Die ken ik goed.” En toen moest de oranje mars naar het stadion nog beginnen.

Indy is geen gelegenheidssupporter van Oranje. Ze werkt voor de KNVB en was om die reden de afgelopen weken betrokken bij de Camping van Oranje op de campus van de voetbalbond in Zeist. De Neerloonse weet dus hoe het vrouwenvoetbal leeft.

"Mijn moeder is ook heel fanatiek."

Maar Indy, die een origineel shirt van Daniëlle van de Donk draagt, voetbalt zelf bij Beuningse Boys en is gewoon een groot fan. In 2019 maakte ze voor het eerst zelf een groot toernooi mee, toen de Leeuwinnen in Frankrijk deelnamen aan het wereldkampioenschap. Indy bezocht de kwartfinale en de halve finale. En, als winnaar van een winactie van Omroep Brabant, ook de finale. Die eindstrijd, tegen de Verenigde Staten, ging helaas verloren. "Maar wat was het elke dag een feest om erbij te zijn", zegt ze nu. Deze zaterdag is het niet anders en ook moeder Jolanda (51) vindt het geweldig. “Die is echt heel fanatiek”, weet Indy.

De sfeer in Rotherham is heel goed en de Franse fans mogen dan onder de indruk zijn van de oranje zee, hoe kijkt Indy aan tegen de sportieve kansen van de Leeuwinnen? "Lastig...", begint ze. "Ik denk dat de Fransen toch favoriet zijn, maar ook dat ze het verrassend zwaar gaan krijgen. Het is voor ons een groot voordeel dat hun belangrijke aanvaller Marie-Antoinette Katoto er niet bij is. Maar bij ons is het nog onzeker of Vivianne Miedema wordt opgesteld. Ik denk dat Frankrijk hoopt dat Miedema nog niet fit is."

"Daphne van Domselaar geeft meer zekerheid in de goal."

Nederland mist sowieso steraanvalster Lieke Martens en keeper Sari van Veenendaal. Indy: "Nou, ik vind dat Daphne van Domselaar meer zekerheid geeft in de goal. Sari is natuurlijk wel een aanvoerder. Ik denk dat dat ons enige nadeel is, dat we haar missen qua spirit. Maar kwalitatief denk ik dat het het beste is als Daphne in het veld staat. En Lieke... Iedereen kent haar als speelster. Misschien is het alleen maar goed dat er iemand anders in staat. Die kan Frankrijk alleen maar verrassen."

Het duel wordt, ondanks dat de naam (het New York Stadium) anders doet vermoeden, in een klein stadion gespeeld. Indy: "Ja, dat is een beetje teleurstellend. Zo'n 12.000 mensen kunnen hier slechts in. Ik hoorde dat er ook maar zo'n zeshonderd kaartjes zijn verkocht aan Nederlandse fans. Dat valt een beetje tegen. Aan de ene kant is het een nadeel als het zo klein is. Aan de andere kant: dit maakt het er wel gezelliger op. Hopelijk is het zoveel mogelijk gevuld met oranje."

LEES OOK:

Tranen, maar vooral ook trots bij fans OranjeLeeuwinnen na verloren WK-finale

Indy gespot op WK in Frankrijk met Brabants vlaggetje op haar wang, Omroep Brabant verrast haar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!