Ursula rijdt ambulance klem om leven van neergestoken vriendin te redden

28 juli 2022 om 14:47 • Aangepast 5 augustus 2022 om 12:16
nl
Met een spectaculaire rit over de snelweg A59 heeft Ursula (42) woensdagavond het leven van haar vriendin en buurvrouw gered. De vrouw werd rond zeven uur 's avonds in Oudheusden door een familielid neergestoken. Ursula zat op dat moment met haar familie in de voortuin. Toen ze het gegil hoorde en zag wat er aan de hand was, kwam ze onmiddellijk in actie om het leven van haar gewonde vriendin te redden. "Ik deed gewoon wat ik moest doen", zegt ze een dag later nuchter.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De gewonde vriendin werd over de schouder van haar ex-man naar buiten gedragen. De buurvrouw was in haar nek geraakt en bloedde. Ursula legde haar op de achterbank van haar Citroen C3 en reed plankgas richting het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Ondertussen belde zij de hulpdiensten en hoorde dat er ter hoogte van Vlijmen een ambulance op de snelweg reed. Wat ze vervolgens deed zou in een actiefilm niet misstaan.

"Ik heb de ziekenwagen tot stoppen gedwongen."

"Op een gegeven moment zag ik op de snelweg A59 dat er nog maar vier wagens tussen mijn auto en de ambulance zaten. Ik haalde de ambulance plankgas in en ging daarna vol op de rem. Ik kwam met de auto dwars op de vluchtstrook te staan, en heb zo de ziekenwagen tot stoppen gedwongen." Ursula sprong uit haar auto en trok het portier van de ambulance open om hulp te vragen.

Ter hoogte van Nieuwkuijk is de gewonde uiteindelijk op de vluchtstrook overgedragen aan de ambulance. Die heeft haar naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Een dag later is de vriendin alweer thuis en gaat het naar omstandigheden redelijk goed met haar. "Ze is nog wel misselijk en verzwakt, maar ze heeft geluk gehad", zegt Ursula.

"Ik was bang dat ze het anders niet zou halen."

Over haar eigen rol is ze uiterst bescheiden: "Ik ben geen held, maar deed wat ik moest doen, ik was bang dat ze het anders niet zou halen." Over haar spectaculaire rit op de A59 zegt zij een dag later: "Als je zo iemand gewond op de achterbank van je auto hebt liggen, dan maakt het niet uit, toch?"

Voor het steekincident is een man van 25 uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!