112-nieuws: auto crasht tegen paal • botsing tijdens proefrit - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: auto crasht tegen paal • botsing tijdens proefrit

29 juli om 15:40 • Aangepast 1 augustus om 14:03
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

22.04

Ongeluk in Schijndel: baby komt met schrik vrij

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Twee mensen gewond na botsing in Schijndel

Twee auto's botsten vrijdagmiddag op elkaar op het kruispunt van de Heiweg en de Bremweg in Schijndel. Een van de auto's botste daarna nog op een lantaarnpaal. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Uiteindelijk is een gealarmeerde traumahelikopter niet meer naar het ongeluk gekomen. Twee mensen raakten gewond bij het ongeluk. Het is onbekend hoe zij er aan toe zijn.

De inzittenden zaten niet bekneld. De brandweer heeft de auto's veilig gesteld en een bergingsbedrijf gaat de auto's afslepen. De weg is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
17.17

Man gewond na botsing tussen fietser en scooterrijder

Bij een botsing tussen een fietser en een scooterrijder is in Eindhoven één iemand gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde op de Tilburgseweg-Oost.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
17.08

Verdachten schietpartijen Oss ook beschuldigd van wapenbezit en witwassen

Eén van de twee mannen uit Veghel die woensdag zijn aangehouden voor recente schietpartijen in Oss, wordt ook beschuldigd van het witwassen van een groot geldbedrag. Het gaat om de man van 25. Net als zijn medeverdachte van 22 zit hij ook vast vanwege wapenbezit. Voor de rechtbank in Den Bosch was dit voldoende reden om vrijdagmiddag te besluiten dat de twee nog zeker veertien dagen vast blijven zitten.

LEES OOK: Verdachten van schietpartijen ook beschuldigd van wapenbezit en witwassen

16.45

Meertalig politiedossier over fatale overval Helenaveen staat online

De politie heeft vrijdag een dossier met vragen over de dodelijke overval in Helenaveen in meerdere talen gepubliceerd. Dit deed zij om meer te weten te komen over het geweldsincident van eerder deze maand, waarbij een 47-jarige man om het leven kwam. In de buurt wonen veel arbeidsmigranten, die misschien iets hebben gezien of gehoord. In deze zaak zijn nog geen verdachten aangehouden. Een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing van de politie onderzoekt de zaak.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
15.44

Fietser naar ziekenhuis na ongeluk

Een fietser is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Ulvenhoutsebaan in Breda. De bestuurster van een auto kwam met de schrik vrij, terwijl de fietser naar het ziekenhuis is gebracht. De automobiliste maakte een proefrit met haar partner, zegt een 112-correspondent. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.40

Boom valt op rijdende auto

Een vrouw (91) en haar zoon zijn vrijdagmiddag gewond geraakt, toen een boom omviel en op haar auto landde. Dat gebeurde op de Finantiën in Loon op Zand. De schade aan de wagen is groot. De weg is afgesloten voor verkeer.

LEES OOK: Boom valt op rijdende auto van 91-jarige moeder en haar zoon

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

15.03 – Brand in vuilniswagen
Op de Rode Kruislaan in Eindhoven is vrijdagmiddag een vuilniswagen in brand gevlogen. De brand begon vermoedelijk bij de arm waarmee containers worden opgepakt en geleegd in de wagen. De brand is geblust, maar de vuilniswagen raakte ernstig beschadigd.

Omdat een vuilniswagen gas gebruikt om de arm te bedienen was er ook eventjes explosiegevaar. De gasflessen kwamen uiteindelijk niet tot ontploffen. Wel werd de omgeving uit voorzorg afgezet.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.20

File door kapotte kraan

Door een kapotte kraanwagen bij Zevenbergen is er één rijstrook van de A17 richting het zuiden gesloten. Voor de rijrichting van Roosendaal kan je vanaf knooppunt Galder het beste omrijden via de A16/A58.

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Ongeluk op de N261, rijstrook richting Tilburg dicht

Op de Midden-Brabantweg (N261) richting Tilburg is vrijdag een ongeluk gebeurd. "De traumahelikopter is opgeroepen en er zijn twee ambulances en brandweerwagen aanwezig", laat een 112-correspondent weten. De rijstrook in de richting van Tilburg is volledig afgesloten.

Hoeveel auto's bij het ongeluk betrokken zijn geraakt en wat de toedracht van het ongeluk is, is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
13.20

Tweetal aangehouden voor bedreiging en beroving van auto

Twee mannen (25 en 39) uit Eindhoven zijn deze week aangehouden voor een bedreiging en beroving op 11 juli. Het tweetal stapte in Veldhoven in de auto bij een man die hen een lift naar Eindhoven zou geven. Onderweg bedreigden de mannen de automobilist met een steekwapen en eisten zij de auto op.

Het slachtoffer wist op de Bergen op Zoomstraat in Eindhoven uit de auto te vluchten maar de mannen gingen er met zijn auto vandoor. De auto is inmiddels weer terecht bij de eigenaar.

11.50

Opnieuw raak, nu bij Ulvenhout

Het gaat er flink aan toe op de Brabantse snelwegen: ook bij Ulvenhout, op de A59, is er vrijdagochtend een ongeluk gebeurd. Richting Zonzeel was er veel vertraging door rommel op de weg en schade aan het wegdek. Het ongeval op de A59 werd niet veel later weer afgehandeld. De weg is vrij.

11.29

Ook file op A58 bij Breda

Door een ongeluk op de A58 Tilburg-Breda bij Ulvenhout zijn twee rijstroken gesloten. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Dat leidt momenteel tot een vertraging van een half uur. De botsing is het tweede ongeval in Brabant dat op snelwegen tot een file leidt vrijdagochtend. Eerder was het raak in Eindhoven.

11.11

File op A2 bij Eindhoven

Bij knooppunt Batadorp op de A2 zijn twee rijstroken gesloten richting Eindhoven. Er is een ongeluk gebeurd. Een auto is daarbij voor een vrachtwagen beland. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen. De file in de rijrichting Eindhoven neemt toe.

09.15

Monumentale boom beschadigd door brand

In een natuurgebiedje aan de Bandalaan in Eindhoven is donderdagnacht rond half drie brand uitgebroken. Een groot deel van het plantsoen is door de brand verwoest. De brandweer was met twee blusvoertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden.

In het midden van het plantsoen staat een monumentale boom. Ook deze boom is door het vuur beschadigd. De stam is zwartgeblakerd. De vlonder bij de boom is eveneens door de brand verwoest.

De boom, een plataan, is bekend onder de naam de Gevlekte Zuiderling en is meer dan tweehonderd jaar oud. In 2009 werd deze boom de eerste wereldboom van Nederland.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
05.30

Bestelwagen door brand verwoest

Aan de Parallelweg Noord in Oud Gastel is donderdagnacht een bestelauto door brand verwoest. Het vuur werd kort na vier uur ontdekt. De brandweer had de brand snel onder controle. In de bestelauto lagen meerdere gasflessen die door de brandweer op tijd uit de wagen zijn gehaald. Een schutting raakte beschadigd door de brand. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
04.00

Auto in vlammen op in Sprang-Capelle

Aan de Nieuwevaart in Sprang-Capelle is donderdagnacht een auto door een brand volledig uitgebrand. De auto stond geparkeerd vlak bij een loods waarin onder meer hooi was opgeslagen. Na de melding was de brandweer snel bij de brand, maar de auto was niet meer te redden. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
03.15

Brand bij Turkse bakkerij in Bergen op Zoom

In een Turkse bakkerij aan het Korenbeursplein in Bergen op Zoom is donderdagnacht een kleine brand ontstaan. Medewerkers van de bakkerij ontdekten rond kwart over drie dat de isolatie van een oven aan het smeulen was. Zij waarschuwden de brandweer. Die hadden het brandje snel onder controle. Waardoor de isolatie is gaan smeulen, is onbekend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone