Marianne Vos en Femke Gerritse verliezen truien in Tour de France - Omroep Brabant

Marianne Vos en Femke Gerritse verliezen truien in Tour de France

30 juli om 20:02 • Aangepast 1 augustus om 12:15
nl
In het loodzware slotweekend van de Tour de France Femmes heeft Marianne Vos uit Babyloniënbroek de gele trui af moeten staan aan Annemiek van Vleuten. Van Vleuten reed op ruim zestig kilometer van de eindstreep op de voorlaatste beklimming weg bij landgenote Demi Vollering en soleerde naar de ritwinst en het geel. Ook Femke Gerritse uit Rosmalen raakte haar trui kwijt. De bolletjestrui moest ze afstaan aan Vollering.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

Vos heeft er vrede mee dat ze de gele trui in de Tour de France Femmes kwijt is. "Het was heel speciaal om vijf dagen in het geel te mogen rijden, maar eigenlijk ben ik ook wel blij dat ik nog één dag in het groen mag rijden", aldus de 35-jarige renster uit Babyloniënbroek. Het winnen van die trui voor het puntenklassement kan Vos vrijwel niet meer ontgaan na het afstappen van nummer 2, Lorena Wiebes.

Geen kanshebber
Vos gaf zaterdag in de eerste bergrit door de Vogezen meer dan 20 minuten toe op winnares Van Vleuten. Dat maakte volgens Vos maar weer eens duidelijk waarom ze geen kanshebber was voor de eindoverwinning.

"Ik voelde me niet supergoed vandaag. We reden volle bak naar de voet van de eerste beklimming en vanaf daar was het vol gas omhoog. Ik probeerde mijn eigen tempo te vinden en gelukkig had ik teamgenoten om me heen die me naar de finish loodsten." Vos moest op de eerste beklimming al afhaken bij haar concurrentes in het klassement.

Ze won de tweede etappe en pakte toen ook de gele leiderstrui, waarin ze vrijdag haar tweede ritzege boekte in deze Tour de France Femmes.

Bergklassement
Ook Femke Gerritse uit Rosmalen moest haar meerdere erkennen. De bolletjestrui hangt na deze bergrit dus om de schouders van Vollering. Gerritse ging zaterdag voor de vierde dag op rij van start als de nummer één van het bergklassement.

LEES OOK:

Hoogtepunt na hoogtepunt voor wielrenster Femke Gerritse: 'Nu alleen feest'

Ouders van Marianne Vos volgen de Tour voor vrouwen in een camper

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone