Droomdebuut voor Van Nistelrooij én Til: 'Bizar wat er allemaal gebeurde' - Omroep Brabant

Droomdebuut voor Van Nistelrooij én Til: 'Bizar wat er allemaal gebeurde'

31 juli om 03:58 • Aangepast maandag om 15:10
nl
Acht doelpunten, acht gele kaarten, één rode kaart, VAR-momenten en de nodige opstootjes. “Veel te veel om op te noemen”, blikt hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij terug nadat PSV aartsrivaal Ajax zaterdagavond met 5-3 wist te verslaan in Amsterdam. In zijn eerste officiële wedstrijd als oefenmeester van PSV is het hem meteen gelukt om een prijs te winnen. "Ik heb echt genoten, als je dan uiteindelijk een prijs mag toevoegen aan de clubhistorie maakt me dat nog trotser."
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Waar velen de Johan Cruijff Schaal tegenwoordig niet meer als een hoofdprijs beschouwen, bewezen PSV en Ajax zaterdag het tegendeel. In een wedstrijd waar volop passie en strijd werd geleverd, trokken de Eindhovenaren uiteindelijk aan het langste eind. "Bizar wat er hier allemaal gebeurde. Ik moet het zelf ook nog even laten bezinken", sprak Van Nistelrooij op de persconferentie na de wedstrijd.

PSV won het duel uiteindelijk met 3-5. Debutant Guus Til werd het goudhaantje van de Eindhovense ploeg. De nieuwe middenvelder was belangrijk met drie doelpunten. Twee daarvan waren met het hoofd. "Luuk nam de twee centrale verdedigers mee naar de eerste paal, waardoor ik een kopduel kreeg tegen een back. Dat speelde denk ik wel mee", licht Til toe.

"Hier met vijf goals winnen doet heel goed."

In de openingsfase had PSV het lastig met Ajax. Toch is Van Nistelrooij van mening dat zijn ploeg niet onderdeed voor de Amsterdammers: "In de eerste tien minuten vond ik ons beter. Wij waren eerder op hun helft dan zij bij ons. Uiteindelijk door vast te houden aan ons plan om over de linkerkant te spelen, vonden we van daaruit de vrije mensen", blikt de 46-jarige Geffenaar terug.

PSV kan maar kort nagenieten van deze zege. Dinsdagavond staat het belangrijke heenduel met Monaco op het programma, in de voorronde van de Champions League.

Of deze overwinning de Eindhovenaren een boost heeft gegeven? "Je kunt je voorstellen wat dit met een ploeg doet. Het is niet dat ik allemaal sippe gezichten zag in de kleedkamer", lacht Van Nistelrooij. "Hier met vijf goals winnen doet heel goed."

LEES OOK:

PSV wint Johan Cruijff Schaal na knotsgekke wedstrijd

PSV-fans vol vertrouwen naar Amsterdam: 'PSV gaat het gewoon doen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone