PSV klaar voor tweede topper in vier dagen: dit verwachten de prominenten - Omroep Brabant

PSV klaar voor tweede topper in vier dagen: dit verwachten de prominenten

2 augustus om 09:11 • Aangepast 2 augustus om 11:11
nl
Lang nagenieten van de Johan Cruijff Schaal winst zat er niet in voor PSV. De eerste ontmoeting in de derde kwalificatie ronde voor Champions League-voetbal dinsdagavond alweer voor de deur. AS Monaco is hier de tegenstander van de Eindhovenaren. PSV-prominenten Huub Stevens en Berry van Aerle genoten zaterdagavond van het spektakelstuk tegen Ajax, maar weten dat het tegen de Fransen niet zo makkelijk wordt.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

"Natuurlijk geniet je van een wedstrijd waarin acht doelpunten vallen, maar het laat ook zien dat er defensief veel werk aan de winkel is", vertelt Huub Stevens. Vooral over de eerste 35 minuten was de 68-jarige Limburger niet te spreken: "De opbouw was matig en de spelers konden niet omgaan met de hoge druk van Ajax."

"Als je vijf goals maakt in het hol van de leeuw mag je zeker niet klagen."

Na die fase ging het 'veel beter' volgens Stevens. Oud-speler Berry van Aerle sluit zich hierbij aan: "Na die dertig minuten hebben we zeker een uur prima meegevoetbald. Als je vijf goals maakt in het hol van de leeuw mag je zeker niet klagen."

Een dubbel gevoel houden de PSV-prominenten er dus aan over: "Een overwinning geeft natuurlijk vertrouwen. Maar je moet er rekening mee houden dat Ajax genoeg mogelijkheden had om de wedstrijd naar zich toe te trekken", vond Stevens.

Vorig seizoen kreeg PSV in de groepsfase van de Europa League ook te maken met AS Monaco. Tweemaal wisten de Eindhovenaren de Fransen niet te verslaan. In het Philips Stadion verloor PSV met 1-2 en in Monte Carlo eindigde het in 0-0. "Het is duidelijk dat Monaco de zwaarste uit de loting is", was de reactie van trainer Ruud van Nistelrooij na de loting.

"Een topsporter hoort zich snel op te kunnen laden voor zo'n belangrijk duel."

"Het gaat om een plaatsing voor de Champions League, dat zijn grotere belangen. Het zal daarom een heel andere wedstrijd worden dan afgelopen zondag", denkt Van Aerle. "PSV had meer rust moeten hebben in aanloop naar dit duel", zegt Stevens. Van Aerle is het hier niet mee eens: "Er zijn nog geen 34 wedstrijden gespeeld, een topsporter hoort zich snel op te kunnen laden voor zo'n belangrijk duel."

Ook Willy en René van de Kerkhof lieten hun licht schijnen op het duel tegen de Monegasken. Hun uitgebreide voorbeschouwing kun je hier terugluisteren in de wekelijkse Willy & René Podcast op Omroep Brabant.

Dinsdagavond staat PSV om acht uur aan de aftrap in Stade Louis II. Van Nistelrooij beschikt over zo goed als dezelfde selectie als tegen Ajax. Aanwinst Sávio, die er in Amsterdam wel bij was, ontbreekt dit keer.

Ook de andere nieuwkomer Jarrad Branthwaite zit nog niet bij de selectie. Verder zitten Mauro Junior, Noni Madueke, Carlos Vinicius en Yorbe Vertessen nog in de ziekenboeg.

LEES OOK:

René van de Kerkhof pissig: kleinzoon mocht alleen met Ajax-broek ArenA in

PSV treft AS Monaco in derde voorronde Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone