Video

Buurvrouw probeerde doodgeschoten man nog te redden: 'Ik zag de kogelgaten'

2 augustus 2022 om 09:35 • Aangepast 3 augustus 2022 om 08:51
nl
Een vrouw die maandagnacht wakker werd van meerdere schoten, twijfelde geen moment en ging naar buiten. Ze zag de 37-jarige man liggen die daar, vlak voor zijn huis aan de Borselestraat in Tilburg, was doodgeschoten. De buurvrouw probeerde hem nog te reanimeren, maar het mocht niet baten. "Ik wist meteen dat het geen zin had. Ik voelde geen hartslag. Hij was lijkbleek en ik zag kogelgaten in zijn lichaam."

De buurvrouw, die een paar deuren naast het huis woont waar het slachtoffer werd neergeschoten, werd 's nachts wakker van haar hond. Die was flink aan het blaffen. Toen ze de knallen zelf ook hoorde, wist ze meteen dat dit geen vuurwerk was. "Ik heb bij politie gewerkt, dus ik herken dat geluid. Ik dacht niet na, maar ben meteen naar buiten gerend. Ik heb eerst gekeken of de schutters er nog waren, maar dat was niet zo", vertelt ze dinsdagochtend.

"Zijn vriendin was aan het schreeuwen, huilen."

Ze zag het slachtoffer liggen in de voortuin. "Ik ben hem meteen gaan reanimeren. Ik zag eigenlijk meteen wel dat dat geen zin meer zou hebben, maar dat was aan de ambulance om te beoordelen", vertelt ze. "Ik heb de hulpdiensten gebeld en gezegd dat ze alles hierheen moeten sturen."

Volgens de politie waren er een vrouw en een kind thuis aanwezig toen de man werd neergeschoten. Die zijn 's nachts meegenomen naar het politiebureau en hebben Slachtofferhulp gekregen. Volgens buurtbewoners zou het gaan om de vriendin van het slachtoffer. "Zijn vriendin was 's nachts in alle staten. Die rende rond en was aan het schreeuwen, huilen en bellen", vertelt de buurvrouw.

Veel buurtbewoners vertellen dat ze 's nachts wakker werden van de harde knallen. Sommigen dachten dat het onweer of vuurwerk was, anderen hadden meteen door dat het om iets ergers ging. "Ik hoorde iets van vijf, zes knallen, snel na elkaar. Ik wist niet dat zoiets zo hard klinkt, jeetje. Echt schrikken." Volgens een man die een paar straten verderop woont, ging het zelfs om negen knallen. "Het was meteen duidelijk dat er iets mis was. Vuurwerk klinkt heel anders."

"Er rijdt wel vaak politie hier."

Een andere buurtbewoner werd rond twee uur wakker van de sirenes van hulpdiensten. "Toen ik ging kijken, stond de hele straat vol met politie. Vervolgens las ik dat iemand was doodgeschoten." Geschrokken is deze buurtbewoner niet. "Nee, ik zie regelmatig politie hier in de buurt. Er is wel vaker overlast. Maar nog nooit eerder werd er iemand doodgeschoten."

Weer een andere buurtbewoner noemt de buurt waar schietpartij plaatsvond op zich heel rustig. "Ik ken de mensen die hier wonen niet. De Reeshof is veranderd hè. Veel jongeren en drugs enzovoorts. Er rijdt wel vaak politie hier. Maar overlast, nee."

LEES OOK:

Schietpartij in Tilburg: 'Twee mannen met bivakmutsen vluchtten op scooter'

Man doodgeschoten voor huis in Tilburg: 'Gebeurde in koelen bloede'

Wachten op privacy instellingen...
Witte tenten voor het huis waar de man werd neergeschoten (foto: SQ Vision).
Witte tenten voor het huis waar de man werd neergeschoten (foto: SQ Vision).
Overleg op straat (foto: SQ Vision).
Overleg op straat (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!