Video

Schietpartij in Tilburg: 'Twee mannen met bivakmutsen vluchtten op scooter'

2 augustus 2022 om 11:00 • Aangepast 3 augustus 2022 om 08:56
nl
De buurt trilt nog na dinsdagochtend, na een fatale schietpartij aan de Borselestraat in Tilburg. Meerdere buurtbewoners hoorden en zagen midden in de nacht wat er gebeurde. Vlak nadat er schoten klonken, zagen ze 'twee forse, vitale mannen' wegrennen. "Ze waren volledig in het zwart gekleed."

De schietpartij gebeurde rond kwart voor twee in de nacht, toen het 37-jarige slachtoffer thuiskwam. Voor zijn huis werd hij neergeschoten. In het huis waren op dat moment zijn vriendin en een kind aanwezig.

"Ze renden supersnel door de straat."

"Ik hoorde twee salvo's", vertelt een van de buurtbewoners. Hij woont een stukje verderop en is uit zijn raam gaan kijken om te zien wat er aan de hand was. "Vervolgens zag ik twee mannen supersnel bij mij door de straat rennen. Ze hadden een muts of bivakmuts op, ik zag geen gezichten. Ze renden naar hun scooter hier aan het eind van de straat en toen reden ze weg."

Hij vermoedt dat er sprake was van een gerichte actie. "Ze wisten overduidelijk precies waar ze heen moesten rennen."

Ook een andere buurtbewoner vertelt dinsdagochtend dat hij meerdere schoten hoorde en dat hij nog geen minuut later een scooter heel hard weg hoorde rijden. "Ik zei tegen mijn vrouw al meteen dat er iets mis was. Ik hoorde meteen dat die knallen geen vuurwerk waren. Toen ik buiten ging kijken, stond het er al vol met politie en hulpdiensten."

In de buurt van waar de mannen op de scooter sprongen, zouden speurhonden volgens een buurtbewoonster iets in de bosjes hebben gevonden. Wat dit is, is niet bekendgemaakt.

"Ik voelde geen hartslag."

Een buurvrouw probeerde 's nachts het slachtoffer nog te reanimeren. "Maar ik wist meteen dat het geen zin had. Ik voelde geen hartslag. Hij was lijkbleek en ik zag kogelgaten. Zijn vriendin was in alle staten. Die rende rond en was aan het schreeuwen, huilen en bellen. Ik heb vervolgens de hulpdiensten gebeld."

LEES OOK:

Buurvrouw probeerde doodgeschoten man nog te redden: 'Ik zag de kogelgaten'

Man doodgeschoten voor huis in Tilburg: 'Gebeurde in koelen bloede'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!