PSV verbiedt fans meenemen van borden om shirts te vragen

5 augustus 2022 om 17:06 • Aangepast 8 augustus 2022 om 10:01
nl
Supporters van PSV mogen voortaan in het Philips-stadion geen borden meer bij zich hebben waarmee ze de spelers na afloop om aandacht vragen, bijvoorbeeld om hun wedstrijdshirt te krijgen. De Eindhovense club heeft dat besloten vanwege de veiligheid. Eerder liet ook Ajax al weten de borden op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA voortaan te verbieden.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn." Dat zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips-stadion.

"We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal. Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd."

Inleveren bij de stewards
Jonge PSV-fans mogen hun bord of creatie nog wel meenemen naar het stadion, maar daar moeten ze het inleveren bij een van de stewards. PSV geeft elke thuiswedstrijd een shirt van een speler weg aan degene met het mooiste of origineelste bord. Op het bord moeten de jonge fans hun naam, adres, naam van hun favoriete PSV-speler en shirtmaat schrijven.

LEES OOK: René van de Kerkhof pissig: kleinzoon mocht alleen met Ajax-broek ArenA in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!