Mysterieuze doodskist drijft in het water in Breda - Omroep Brabant

Mysterieuze doodskist drijft in het water in Breda

9 augustus om 10:10 • Aangepast 10 augustus om 10:23
Een man die maandagochtend langs de Tramsingel in Breda liep, keek vreemd op toen hij een drijvende doodskist in het water zag. Hij meldde het lugubere tafereel bij de politie.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

"Luguber en erg vreemd, zo beschreef de voorbijganger de vondst die hij maandagochtend deed", vertelt een woordvoerder van de politie. "Hij alarmeerde ons direct."

Toen de agenten naar de Tramsingel kwamen, zagen zij een doodskist die op een surfplank dreef. "De kist was met een touwtje vastgebonden aan een plant op de waterkant. Een agent opende de twee deurtjes van de kist en zag gelukkig niks of niemand in de kist liggen."

De gemeente heeft de kist opgeruimd. De politie doet verder geen sporenonderzoek. "We gaan ervan uit dat het een grapje is."

Opblaaspop en babylijkje
Het is niet de eerste keer dat de politie voor een mysterieuze vondst uitrukt. Zo werd er in juli 2020 langs de A58 bij Tilburg een opblaaspop weggehaald die tegen een hoogspanningsmast stond. Het verkeer werd afgeleid door het seksattribuut. De eigenaar mocht de pop in tegenstelling tot de doodskist ophalen na contact met de gemeente.

Tekst gaat verder onder de foto.

De opblaaspop die Rijkswaterstaat weghaalde langs de A58 (foto: Rijkswaterstaat).
De opblaaspop die Rijkswaterstaat weghaalde langs de A58 (foto: Rijkswaterstaat).

In januari van dit jaar sloeg de brandweer groot alarm toen er een babylijkje in de Kleine Dommel in Geldrop leek te liggen. De melding werd ook in dit geval gemaakt door een geschrokken voorbijganger. Toen de hulpdiensten aankwamen bleek het om een levensechte pop te gaan.

De bijna levensechte beentjes van de pop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De bijna levensechte beentjes van de pop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone