112-nieuws: man gewond bij steekpartij • rook in flat door pan met kipsaté - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: man gewond bij steekpartij • rook in flat door pan met kipsaté

11 augustus om 19:15 • Aangepast 12 augustus om 14:47
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.35

Man gewond bij steekpartij in Breda

Een man is donderdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in de Ahornstraat in Breda. Twee ambulances kwamen ter plaatse, net als verschillende eenheden van de politie. De man is in de ambulance behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De straat werd afgezet door de politie.

Een man is gewond geraakt bij een steekpartij in Breda (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Een man is gewond geraakt bij een steekpartij in Breda (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
22.24

Rookontwikkeling in flatgebouw door pan met kipsaté op het vuur

In een flat in Helmond is donderdagavond het brandalarm afgegaan door een pan met kipsaté die nog op het vuur stond. De bewoner van het appartement aan het Wethouder van Deutekomplein was op dat moment niet thuis.

Op de vijfde etage ging die avond het brandalarm af. Omwonenden roken een sterke brandlucht en gingen op onderzoek uit. De brandweer kwam met een hoogwerker en een bluswagen. Ook de politie kwam naar het appartementencomplex.

De brandweer ging het appartement binnen en vond daar de pan met kipsaté. De pan is van het vuur gehaald, daarmee was het probleem opgelost. Bewoners van de flat stonden buiten te wachten en konden vanaf dat moment hun huizen weer in.

Het flatgebouw waar op de vijfde etage een pan met kipsaté bijna brand veroorzaakte (foto: SQ Vision).
Het flatgebouw waar op de vijfde etage een pan met kipsaté bijna brand veroorzaakte (foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.52

UPDATE - Drenkeling dood gevonden na zoekactie in Lage Mierde

Hulpdiensten hebben donderdagavond het dode lichaam van een man gevonden tijdens een zoekactie naar een drenkeling in het water in Lage Mierde. Een voorbijganger vond bij een plas aan de Beekakkersweg een stapeltje kleding en sloeg alarm.

De plas ligt verscholen in een bos in Lage Mierde. De politie kreeg de melding rond kwart over zes. Ze schakelden gelijk de brandweer in, zij gingen met duikers in het water. Later werd ook een politiehelikopter ingeschakeld om mee te zoeken.

LEES OOK: Drenkeling dood gevonden na zoekactie in Lage Mierde

Het water waar de man gevonden werd (foto: Jozef Bijnen - SQ Vision).
Het water waar de man gevonden werd (foto: Jozef Bijnen - SQ Vision).
19.58

UPDATE - Ook politiehelikopter ingezet voor zoektocht naar mogelijke drenkeling

De politie heeft inmiddels ook een politiehelikopter ingezet voor de zoektocht naar een mogelijke drenkeling in Lage Mierde.

Een voorbijganger heeft aan de Beekakkersweg een stapeltje kleren gevonden langs het water. Het is de vraag of er mogelijk iemand onwel is geworden in het water.

LEES OOK: Mogelijk drenkeling in Lage Mierde, duikers op zoek na vondst van kleding

19.21

Man (61) vermist uit Dongen

De 61-jarige Ben uit Dongen wordt vermist sinds 9 augustus. Hij is voor het laatst gezien op de Provincialeweg in Oosteind, dat was op 10 augustus rond kwart over tien in de avond. Vermoed wordt dat hij richting Oosterhout is gegaan.

De man is te herkennen aan zijn tengere postuur en grijs haar tot zijn schouders en een grijs baardje. Hij verplaatst zich waarschijnlijk te voet.

19.12

Man in scootmobiel valt in slaap

Een oudere man in een scootmobiel viel in slaap terwijl hij over de Gestelsestraat in Waalre reed. De man belandde op de verkeerde weghelft en tikte een geparkeerde auto aan. Hij viel uit zijn scootmobiel en kon vervolgens niet door omstanders overeind worden geholpen. Ambulancepersoneel heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
18.20

Politie en brandweer zoeken mogelijke drenkeling in plas

De politie en brandweer zijn op zoek naar een mogelijke drenkeling in Lage Mierde, zo laat de politie weten. Een voorbijganger heeft aan de Beekakkersweg een stapeltje kleren gevonden langs het water. Het is de vraag of er mogelijk iemand niet goed is geworden in het water.

LEES OOK: Duikers zoeken naar mogelijke drenkeling in Lage Mierde

17.41

Fietser aangereden op rotonde in Oss

Een fietser is donderdagmiddag aangereden door een auto op een rotonde ter hoogte van de Euterpelaan in Oss. De fietser is door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: Gabor Heeres - SQ Vision
Foto: Gabor Heeres - SQ Vision
Foto: Gabor Heeres - SQ Vision
Foto: Gabor Heeres - SQ Vision
17.36

Bezorger van boodschappen rijdt tegen boom in Oud Gastel

Een bezorger van online supermarkt PicNic is donderdagmiddag tegen een boom gereden aan de Nieuwenberg in Oud Gastel. Het ongeluk gebeurde net voorbij industrieterrein Borchwerf II. De bezorger is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er waren geen andere weggebruikers betrokken bij het ongeval.

De weg was een tijdje afgesloten voor verkeer.

Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
17.00

Bouwvakker raakt gewond aan benen

Een bouwvakker is donderdagmiddag rond vier uur ernstig gewond geraakt aan zijn benen bij een bedrijfsongeval in Eindhoven. Een kraan verloor volgens een getuige een deel van de lading. Dat kwam terecht op de man.

LEES OOK: Bouwvakker raakt gewond aan benen, kraan verliest lading

16.18

Vrouw aangereden, daders rijden op de fiets door

In Best is op donderdag 14 juli een vrouw aangereden door een man en een vrouw die met hun (elektrische) fietsen op de stoep reden. Dat maakt de politie nu bekend. Het ongeluk gebeurde rond kwart over vijf op de Koppelboor. De vrouw kwam vanaf haar eigen oprit en wilde net op haar fiets stappen, toen ze werd aangereden. Zij viel en brak haar elleboog.

Het ongeval werd al snel gebagatelliseerd door de man en vrouw die het slachtoffer hadden aangereden. De daders zijn doorgereden zonder gegevens achter te laten.

De daders waren rond de 65 jaar en hadden grijs haar. De man droeg twee krukken onder zijn arm. Het vermoeden is dat ze op een elektrische fiets reden, gezien de snelheid die zij hadden. De politie zoekt getuigen.

14.50

UPDATE: Gevonden overleden man stierf een natuurlijke dood

De overleden man die donderdag kort na het middaguur is gevonden in het buitengebied van Oirschot stierf een natuurlijke dood. Dat laat de politie weten. Het gaat om een 83-jarige man uit Oirschot.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.10

Vechtpartij bij een verkeersruzie in Vught

De politie is vandaag in actie moeten komen bij een verkeersruzie in de wijk De Baarzen in Vught. De gemoederen waren zodanig verhit dat een vechtpartij ontstond. Door het ingrijpen van de politie was de situatie snel onder controle, meldde wijkagent Marcel de Rouw. Waardoor de ruzie is ontstaan en of er gewonden zijn, is onduidelijk.

13.45

A58 weer vrij na vrachtwagen met pech

De A58 van Breda in de richting van Tilburg is weer vrij. Op de weg stond eerder vanmiddag een vrachtwagen met pech. De rechterrijstrook was enige tijd dicht. Dat leidde tot vertraging voor het verkeer.

13.25

Fietsster gewond na botsing met auto

Op de Groenewoudlaan in Waalwijk zijn fietsster en een auto tegen elkaar gebotst. De fietsster raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde kort na het middaguur op de kruising van de Groenewoudlaan en de Wederikstraat in Waalwijk. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
12.45

Dode man gevonden in buitengebied van Oirschot

In de omgeving van de Driehoekweg en de Huiskenshoek in Oirschot is donderdag kort na het middaguur een dode man gevonden. Dat meldt de politie. Volgens een politiewoordvoerster is de plek waar de man is gevonden ruim afgezet.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
11.55

Dronken automobilist mag rijbewijs inleveren

Een automobilist (55) uit Steenbergen is woensdagnacht op de Wouwsestraat aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Na een positieve blaastest, moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim drie keer te veel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs direct inleveren. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van acht uur.

10.50

Drie gewonden bij botsing in Tilburg

Op de Burgemeester Bechtweg en de Baggerweg in Tilburg zijn rond halfelf twee auto's tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk raakten een man, een vrouw en een kind lichtgewond. Ze zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de aanrijding wordt door de politie onderzocht. De kruising was enige tijd afgesloten om de wagens weg te slepen en om de brokstukken op te ruimen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
10.40

UPDATE: Rijkswaterstaat gaat Merwedebrug op A27 toch niet koelen met water

Rijkswaterstaat gaat donderdagmiddag de Merwedebrug op de A27 bij Werkendam toch niet koelen met water. Het plan is minstens een dag uitgesteld.

Donderdagochtend meldde de organisatie nog dat er donderdagmiddag waarschijnlijk gekoeld ging worden om te voorkomen dat er door de hitte schade ontstaat aan de bouwwerken.

Het koelen is om te voorkomen dat stalen brugdelen uitzetten door de hoge temperaturen. Als de brugdelen uitzetten kunnen de bruggen niet meer open of dicht. "We houden de temperaturen goed in de gaten en als het nodig beginnen we gelijk met het koelen van de brug", zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Ook in juli 2019 werd de Merwedebrug bij Werkendam enige dagen met water koel gehouden.

De Merwedebrug werd ook in 2019 met water koel gehouden.
De Merwedebrug werd ook in 2019 met water koel gehouden.
09.00

Gewonde bij botsing tussen twee auto's in Breda

Twee auto's zijn vanochtend rond half negen in de Stadionstraat in Breda tegen elkaar gebotst. De bestuurster van een van de auto's raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat, is niet bekend. Beide beschadigde auto's zijn door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
08.05

'bankmedewerker' probeert oudere vrouw op te lichten

Een man heeft woensdagavond geprobeerd om een 68-jarige vrouw in Sint Oedenrode op te lichten. De man deed zich via de telefoon voor als medewerker van een bank en vroeg de vrouw naar haar bankpas, kluis en sieraden. De bank zou iemand langs sturen. Daar trapte de vrouw niet in en waarschuwde de politie. Dat meldde wijkagent Ger Roumen via Twitter.

01.03

Crossmotoren in beslag genomen

Na meerdere klachten over crossers die vernielingen aanrichtten in een bosgebied in het buitengebied van Etten-Leur en akkers beschadigden, heeft de politie woensdag twee crossmotoren in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...
00.01

Drie auto's betrokken bij ongeluk A58

Drie auto's waren woensdagavond betrokken bij een ongeluk op de A58 vlakbij Sint Willebrord. Een ambulance werd uit voorzorg opgeroepen om de betrokkenen na te kijken. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis gebracht te worden. Vanwege het ongeluk werd een rijstrook van de weg richting Breda afgesloten voor het verkeer. Dit veroorzaakte een file.

Een auto die betrokken was bij het ongeluk op de A58 werd meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Een auto die betrokken was bij het ongeluk op de A58 werd meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: Christian Traets/SQ Vision).
23.28

Dollemansrit door vakantiepark

Een automobilist is woensdagavond na een roekeloze dollemansrit over het drukbezochte Oostappen-vakantiepark Prinsenmeer in Ommel op een SUV gebotst. Zo meldt een 112-correspondent. Door de klap draaide de SUV een kwartslag. De dader is naar het Elkerliek Ziekenhuis gebracht. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed was. Uit voorzorg was een traumaheli naar de camping gekomen, maar die bleek uiteindelijk niet nodig. Beide auto's zijn weggesleept.

Wachten op privacy instellingen...
Commotie op het vakantiepark in Ommel na de dollemansrit (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
Commotie op het vakantiepark in Ommel na de dollemansrit (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
23.01

Hond gevonden in Kastelenbuurt Tilburg

In de Kastelenbuurt heeft de politie woensdag een hond gevonden. De hond heeft een chip, maar die blijkt niet geregistreerd. De hond is naar een dierenasiel gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone