Mariska Bauer komt er na herseninfarct weer bovenop, maar de weg is lang - Omroep Brabant

Mariska Bauer komt er na herseninfarct weer bovenop, maar de weg is lang

12 augustus om 17:30 • Aangepast 15 augustus om 09:48
nl
Het jaar was nog maar net begonnen of het noodlot sloeg toe bij Mariska Bauer (46). De vrouw van Frans Bauer werd getroffen door een herseninfarct. Inmiddels gaat het een stuk beter, al is de weg naar de oude Mariska lang en vol hobbels, laat ze in een interview aan de Telegraaf weten.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Voor het eerst blikt Mariska in het gesprek met de krant terug op die bewuste 4 januari. Het ging mis toen ze iemand belde en moeite had om haar naam te zeggen. Omdat ze zich ook niet lekker voelde, besloten zij en Frans toch maar even naar de huisarts te rijden.

Die dacht aan een allergische reactie en schreef medicijnen voor. Maar onderweg naar de apotheek in het ziekenhuis ging het verder bergafwaarts met Mariska. Ook in het ziekenhuis vertrouwden ze het niet. Ze werd opgenomen en bij een MRI-scan de volgende ochtend kwam de diagnose: een herseninfarct.

Eerste 24 uur
Op dat moment was niet duidelijk hoe Mariska eruit zou komen, vertelt ze aan de krant. De artsen wisten niet eens wat haar levensverwachting was en benadrukten hoe belangrijk de eerste 24 uur waren. Vooral omdat er nog een nieuw infarct overheen kon komen.

Zo ver kwam het uiteindelijk niet en de afgelopen maanden werkte Mariska hard aan haar herstel. Dat ging niet altijd even makkelijk. Zo omschrijft ze een bezoekje aan de supermarkt als een hel en was ook de eerste keer uit eten allesbehalve relaxt.

Frans in de keuken
Inmiddels heeft ze daar geen last meer van, al is ze naar eigen zeggen ook nog lang niet de oude. Gelukkig heeft Mariska met manlief Frans en vier zoons genoeg helpende handjes in huis. Zo vertelt ze dat de jongens inmiddels helpen bij de was, het verschonen van de bedden en ook aardig kunnen koken.

LEES OOK:

Mariska Bauer over herseninfarct: 'Alles is vermoeiend, maar ik ben er nog'

Herstel Mariska Bauer heeft veel tijd nodig

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.