Video

Bestuurder van gecrashte Audi is weer thuis, bijrijder nog in ziekenhuis

12 augustus 2022 om 17:40 • Aangepast 5 september 2022 om 16:55
nl
De bestuurder van de auto die vrijdagochtend crashte op de Ringbaan Noord in Tilburg is weer thuis, dat meldt de politie. Het gaat om een 20-jarige Tilburger. De bijrijder is een 18-jarige Rotterdammer, hij ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De politie laat weten dat de Tilburger als verdachte wordt beschouwd en op korte termijn wordt verhoord. De man is niet aangehouden. Volgens de politie is de man als verdachte aangemerkt omdat er sprake is van een schuldvraag.

“Het gaat om een ongeval waarbij geen ander verkeer betrokken was. Omdat er twee slachtoffers zijn gevallen, heeft de bestuurder daarin een verantwoordelijkheid.”

Ravage op straat
De bestuurder zou met de auto een boom en meerdere lantaarnpalen hebben geraakt. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De ravage op straat was enorm. De auto, een Audi, was in meerdere stukken gebroken. Stoelen van de auto lagen op de weg, net als koplampen en velgen.

De twee inzittenden zijn vrijdagochtend allebei met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie kwam onder meer een traumaheli naar de Ringbaan Noord. De trauma-arts ging met de gewonden mee naar het ziekenhuis.

'Levensgevaarlijk'
Buurtbewoners noemen de Ringbaan Noord in Tilburg 'levensgevaarlijk'. Zij wijzen erop dat hier regelmatig vaak veel te hard en door rood wordt gereden.

LEES OOK: Zwaar ongeluk verrast buurt niet: 'Ik houd elke dag mijn hart vast hier'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!