Cees Engel, voormalig eigenaar van probleemcamping Fort Oranje, overleden

14 augustus 2022 om 22:33 • Aangepast 15 augustus 2022 om 12:23
nl
Cees Engel, voormalig eigenaar van camping Fort Oranje in Rijsbergen, is volgens Jeroen Pols overleden. Dat meldt de juridisch adviseur van Engel op Twitter. Het is niet bekend waaraan Engel zou zijn overleden.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Ista van Galen & Jesse van Kalmthout

"Na tientallen jaren strijden tegen een rancuneuze overheid is Cees Engel overleden. Een bijzonder mens die stond voor rechtvaardigheid en een wetenschapper in hart en nieren. De strijd om Fort Oranje gaat door", zo schrijft Pols. Engel is de vader van Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

Camping Fort Oranje
Fort Oranje is de camping waarvan Cees Engel samen met zoon Jan eigenaar was. Over de camping was door de jaren heen veel te doen. Het leidde zelfs tot een serie op tv-zender SBS.

In juni 2017 was de maat vol en kondigde de toenmalige burgemeester Leny Poppe de sluiting van Fort Oranje aan. Ze noemde de camping een criminele woonwijk waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven.

Het leidde, niet voor het eerst, tot een storm aan procedures. Uiteindelijk besloot de Raad van State in het najaar van 2017 dat de sluiting mocht doorgaan. De Engels spanden daarna nog een bodemprocedure aan, maar kregen in juni 2021 opnieuw te horen dat de sluiting terecht was.

Volgens de rechter zijn er sinds 2010 diverse dwangsommen opgelegd en maakte de GGD meer dan eens melding van de erbarmelijke leefomstandigheden. Bovendien werden bij de politie tussen 2014 en 2017 zo'n 500 incidenten geregistreerd die grotendeels te maken hadden met diefstal, geweld, drugs, prostitutie en brand op Fort Oranje.

LEES OOK:

Fort Oranje: van gezellige familiecamping tot criminele woonwijk

Sluiting Fort Oranje door gemeente was terecht, oordeelt de rechter

Eigenaar Fort Oranje looft beloning van 20.000 euro uit voor klokkenluiders

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.