Liveblog

112-nieuws: twee jongens op scooter botsen op auto • hennep in natuurgebied

15 augustus 2022 om 15:10 • Aangepast 6 september 2022 om 13:20
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.40

UPDATE - Vermiste man uit Eindhoven weer terecht

Wachten op privacy instellingen...
21.10

Man vermist in Eindhoven, niet zelf benaderen

Een 80-jarige man wordt in Eindhoven vermist, dat meldt de politie op Burgernet. Hij draagt een joggingsbroek, slippers en gebruikt een rollator. De man is voor het laatst gezien aan het Gagelboschplein.

De politie benadrukt dat de man niet benaderd mag worden. Dus als je hem treft, luidt het advies om 112 te bellen.

Wachten op privacy instellingen...
20.57

Scooterrijder gaat onderuit in Riethoven

Een scooterrijder is samen met een passagier onderuit gegaan aan de Dorpsstraat in Riethoven, het ongeluk gebeurde in een bocht. Buurtbewoners hebben eerste hulp verleend en belden de hulpdiensten.

Een van de twee scooterrijders is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
19.28

Hennepplanten gevonden in natuurgebied Halsteren

In het natuurgebied Halsters Laag in Halsteren zijn maandag een aantal hennepplanten gevonden. Een ecoloog die het gebied naliep voor maaiwerkzaamheden, vond de planten en heeft Staatbosbeheer ingeschakeld.

Wie de planten op die plek heeft gekweekt is niet duidelijk. Ze stonden er al zeker twee maanden, zo laat Staatsbosbeheer weten.

Foto: Instagram - Boa Staatsbosbeheer Brabant
Foto: Instagram - Boa Staatsbosbeheer Brabant
Wachten op privacy instellingen...
18.16

UPDATE - Ongeluk op A58 van Tilburg naar Breda

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Ongeluk op A58 van Tilburg naar Breda

Wachten op privacy instellingen...
16.34

UPDATE - Problemen op A27: weg weer vrij

Wachten op privacy instellingen...
16.05

Twee jongens op een scooter botsen op auto in Aarle-Rixtel

Twee jongens op een scooter zijn maandagmiddag tegen een auto gebotst in Aarle-Rixtel. Het ongeluk gebeurde aan de Kloosterdreef in een flauwe bocht.

Een van de jongens raakte lichtgewond en is ter plekke door ambulancepersoneel geholpen. De ander moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

De politie doet onderzoek hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
15.50

Fietsster komt in botsing met auto in Oss

Een fietsster is maandagmiddag in botsing gekomen met een auto. De vrouw raakte lichtgewond en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Fietsster komt in botsing met auto in Oss (foto: Gabor Heeres - SQ Vision).
Fietsster komt in botsing met auto in Oss (foto: Gabor Heeres - SQ Vision).
15.40

Huis in Rijen gesloten vanwege hennepkwekerij

Een huis aan de Marijkestraat in Rijen is voor een maand gesloten na de vondst van een professionele hennepkwekerij, zo laat de gemeente Gilze en Rijen weten. Op 15 juni vond de politie in het huis een kwekerij aan verdeeld over verschillende kamers.

Het huis blijft gesloten tot 15 september. Op deze manier hoopt de gemeente drugsoverlast van het huis te voorkomen. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over het besluit.

15.38

UPDATE - Problemen op A27

De vertraging op de A27 bedraagt inmiddels ruim een uur richting Breda. Rijkswaterstaat is nog tot kwart over vijf bezig met een kapotte vrachtwagen bij de Merwedebrug. De camper met pech is inmiddels vertrokken.

Het advies is om vanaf knooppunt Everdingen om te rijden over de A2 en de A59.

15.09

Agenten sussen ruzie op vakantiepark

De politie is zondagnacht rond twee uur met meerdere eenheden, waaronder ook een hondengeleider, uitgerukt naar Vakantiepark Brugse Heide in Valkenswaard. Dit na een melding van een ruzie daar. “We wilden de boel sussen”, legt een woordvoerder uit. Omstanders maakten het de agenten volgens hem echter lastig om hun werk te doen. Twee mensen, een man en een vrouw, werden daarom aangehouden. Er raakte volgens de politiewoordvoerder niemand gewond.

15.05

Problemen op A27

Er zijn maandagmiddag problemen op de A27 van Utrecht richting Breda. Die worden veroorzaakt door een camper met pech bij Noordeloos en een defecte vrachtwagen vlakbij de Merwedebrug. Het verkeer wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A2 en de A15.

Wachten op privacy instellingen...
14.51

Man aangehouden na stelen smartphone

Een 21-jarige Tilburger is zondag aangehouden nadat hij rond halfnegen ‘s ochtends een telefoon had gestolen in het Westerpark in Tilburg. Volgens het slachtoffer was ze door een man die ze niet kent geslagen en was die man er vervolgens met haar telefoon vandoor gegaan. De politie kon de identiteit van de verdachte snel achterhalen. Hij is vastgezet.

14.50

Tientallen auto's beschadigd bij brand in Nuland

Bij de brand die maandagochtend vroeg woedde bij autobedrijf Millbrooks in Nuland is een aantal auto's uitgebrand en zijn tientallen auto's beschadigd. Dat maakte de politie maandagmiddag bekend. De eigenaar van het autobedrijf kon nog door kordaat optreden een aantal van zijn auto’s in veiligheid brengen.

LEES OOK: Brand bij autobedrijf in Nuland: 'Actiegroep ontkent betrokkenheid'

14.36

Rijstrook A58 vrijgegeven

Het verkeer op de A58 van Breda richting Tilburg kan sinds halfdrie maandagmiddag weer doorrijden. De rechterrijstrook werd rond rond kwart over een afgesloten bij Tilbuirg Centrum-West vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde op het hoogtepunt tot dertien kilometer file en bijna een uur vertraging.

13.40

Indië-herdenking verplaatst vanwege code geel

De Indiëherdenking vanavond vanaf 18.30 uur in Geldrop wordt verplaatst vanwege code geel. Dat laat de gemeente Geldrop-Mierlo vanmiddag weten. "In Nederland geldt momenteel een code geel vanwege aanhoudende hitte. Bovendien worden er voor later vandaag stevige regen- en onweersbuien verwacht", zo schrijft de gemeente. Om een veilige en ongestoorde Indiëherdenking te kunnen organiseren voor de met name oudere bezoekers heeft de gemeente besloten de bijeenkomst te verplaatsen naar de H. Maria en Brigidakerk aan de Papenvoort in Geldrop. Oorspronkelijk zou de herdenking bij de ingang van de algemene begraafplaats ’t Zand aan de Aragorn plaatsvinden.

13.34

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Tilburg is maandagmiddag afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Tilburg Centrum-West. De afsluiting leidde rond twee uur 's middags tot ruim twintig kilometer file vanaf knooppunt Galder, goed voor ruim drie kwartier vertraging.

13.30

Gemeente waarschuwt voor zonnepanelenbedrijf

De gemeente Den Bosch waarschuwt inwoners voor een zonnepanelenbedrijf dat zegt samen te werken met de gemeente. Het bedrijf benadert inwoners telefonisch en geeft daarbij aan samen te werken met de gemeente of zelfs namens de gemeente te bellen. De gemeente laat vanmiddag nadrukkelijk weten niet met het bedrijf samen te werken. Ook loopt er momenteel geen zonnepanelenactie via de gemeente, zegt ze. De gemeente vraagt inwoners alert te zijn.

13.10

Gewonde bij botsing

Bij een botsing tussen twee auto's in Nuenen is volgens een 112-correspondent een van de automobilisten gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde om iets voor half een vanmiddag op de kruising van de Smits van Oyenlaan met de Laan van Gherwin. De beide auto's raakten flink beschadigd. De weg tussen Nuenen en Gerwen was na het ongeluk in beide richtingen dicht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.58

Auto met aanhanger schaart

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg schaarde maandagmiddag een auto met aanhanger. Dit gebeurde bij Oirschot. De rechterrijstrook werd daarop afgesloten. Dit leidde rond een uur 's middags tot acht kilometer file vanaf Best, goed voor drie kwartier vertraging. Verkeer kreeg het advies om te rijden via Den Bosch en de A2, de A65 en de N65 te nemen. Rond kwart over een kon de afgesloten rijstrook weer worden vrijgegeven..

Wachten op privacy instellingen...
12.51

Huis in Rijen dicht na drugsvondst

Een huis aan Marijkestraat in Rijen is voor een maand gesloten door de gemeente. Aanleiding is de vondst van een professionele hennepkwekerij in dit huis half juni Door deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast die deze locatie veroorzaakte. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

12.34

Brandje in oven bakkerij in Oss

In de bakkerij van Daelmans Stroopwafels aan de Hunebedstraat in Oss woedde maandagochtend korte tijd brand in een oven. De medewerkers konden de brand blussen. Het dak van het gebouw werd conform de regels nagekeken. Omdat dit warmer bleek te zijn dan de norm werd de brandweer ingeschakeld. Die heeft het dak gecontroleerd en opengemaakt, maar kon het gebouw - dat korte tijd ontruimd werd - korte tijd later vrijgegeven.

12.30

Gewonde bij botsing in Rucphen

Een vrachtwagenchauffeur is maandagochtend achterop een auto gebotst op de Ettenseweg in Rucphen. Het ongeluk gebeurde rond halftwaalf, net onder het viaduct van de A58. Bij de aanrijding is iemand gewond geraakt. Dit slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Een bergingsbedrijf heeft de aangereden auto meegenomen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de aangereden auto meegenomen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.58

Problemen op A2 opgelost

De A2 van Maastricht richting Eindhoven was van kwart over tien tot elf uur maandagochtend afgesloten bij knooppunt Batadorp, na een ongeluk. Het verkeer werd drie kwartier lang vanaf knooppunt De Hogt over de rechter parallelrijbaan geleid. Rijkswaterstaat waarschuwde rond halfelf voor veertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
10.49

Bestuurder gestolen auto aangehouden

In Vught is zondagnacht iemand aangehouden die reed in een gestolen auto. De zaak is in onderzoek, laat een wijkagent weten. Meer details ontbreken vooralsnog.

08.13

Ganzen houden verkeer bij afrit A2 even op

Een groep ganzen hield maandagochtend rond acht uur het verkeer op bij de afrit Vught van de A2. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft hen geholpen met het veilig oversteken van de weg. Daarna kon het verkeer weer verder rijden.

Wachten op privacy instellingen...
07.15

Bosbrand in Mariahout onder controle

Aan de Schaapsdijk in Mariahout vloog maandagochtend een stuk bos in brand. Het ging om een oppervlakte van twintig bij dertig meter. De brandweer kwam met twee bluswagens aanwezig om het vuur te bestrijden. Rond kwart over zeven was de brand onder controle.

05.30

Brand bij autobedrijf in Nuland

Bij het autobedrijf Millbrooks in Nuland is maandagochtend vroeg brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk buiten op een parkeerterrein begonnen en is daarna overgeslagen naar het gebouw. Op het terrein voor het bedrijf zijn zo'n zes auto's door de brand beschadigd. Een van de auto's is beklad met het symbool van de milieugroep Extinction Rebellion. Ook de voorgevel van het gebouw is flink beschadigd door de brand. de brand was rond zes uur onder controle.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
05.15

Brand bij buurthuis Kadans in Best

In de Johannes Verleunstraat in Best is zondagnacht brand uitgebroken in de bossen rondom het buurthuis Kadans en een woonproject voor mensen met een beperking. De brand ontstond rond middernacht. De bewoners van het woonproject moesten uit voorzorg hun huis uit. Na enige tijd mochten zij weer naar terug. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
22.55

Schommel en kunstgras in brand in Oss

In een speeltuin bij de Spieakker in Oss heeft zondagavond een schommel in brand gestaan. Ook een stuk kunstgras brandde af. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
21.33

Brandweer dooft smeulende vuurkorf

De brandweer werd rond negen uur opgeroepen vanwege een bermbrand langs de Structuurweg in Schijndel. Eenmaal daar bleek het te gaan om een smeulende vuurkorf, die stond bij de Vossenbergsesteeg. Vanwege de droogte besloot de brandweer om de vuurkorf af te blussen, om er zeker van te zijn dat het vuur zich niet zou kunnen verspreiden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
20.00

Loods in brand in Dussen

In het buitengebied van Dussen stond zondagavond een loods in brand, zo meldde de brandweer. De loods hoort bij een boerderij en is gevuld met hooibalen en landbouwvoertuigen. Dikke rookwolken trokken richting het centrum van Dussen. De Veiligheidsregio adviseerde bij overlast ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Rond negen uur was de brand onder controle. Het gebouw is verloren gegaan. De bijbehorende koeienstal en woning bleven wel gespaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!