René van de Kerkhof wil een andere PSV-opstelling tegen Glasgow Rangers

15 augustus 2022 om 09:13 • Aangepast 16 augustus 2022 om 08:31
nl
PSV moet de opstelling aanpassen voor de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Glasgow Rangers dinsdag. Dat benadrukt clubicoon René van de Kerkhof. Hij verwacht een fysiek zware wedstrijd in Schotland.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Toch put de international van weleer vertrouwen uit de ruime zege die PSV afgelopen weekend boekte op Go Ahead Eagles in Deventer. Dit duel eindigde in 5-2 voor de Eindhovense titelkandidaat. "Dat was gewoon prima. PSV speelde gewoon een goede wedstrijd en was heer en meester in Deventer", vertelde René in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "Jammer alleen van dat opstootje en die rode kaart. En jammer voor Richie Ledezma, dat hij weer geblesseerd raakte. Maar het was een goede voorbereiding voor de big game van dinsdag."

"Je had zes, zeven of acht doelpunten kunnen maken."

Broer Willy is toch wat kritisch. "In de tweede helft had PSV wat meer druk moeten uitoefenen op de tien man van Eagles", meent de voormalig middenvelder. "We hebben daar de kansen voor gehad. Op zo'n moment had je zes, zeven of acht doelpunten kunnen maken. Dat voetbalt toch net wat lekkerder. Dat geeft ook wat meer zelfvertrouwen. Maar wat René zegt, het was een heerlijke wedstrijd om te zien. Na die rode kaart was het eigenlijk een kat-en-muisspelletje. Maar een mooie overwinning en goed voor zelfvertrouwen voor het duel met Glasgow Rangers."

René denkt dat PSV het in het Ibrox Stadium bepaald niet gemakkelijk zal krijgen. Daarom stelt hij voor de opstelling aan te passen. "Ik denk dat PSV dan met een middenveld moet spelen met Guus Til, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré én Xavi Simons. Want Xavi is op dit moment de man in vorm."

"Lichtgewichten moet je later inbrengen."

Simons was in Deventer goed voor twee treffers en hij was bij diverse gevaarlijke momenten overtrokken.

René heeft ook al een idee wie wat hem betreft plaats moet maken voor de creatieve middenvelder, die deze zomer overkwam van Paris Saint-Germain. "Johan Bakayoko of Ismaël Saibari. Het is niet anders, we mogen tenslotte maar elf spelers opstellen."

Verder zou de rechtsbuiten van weleer kiezen voor fysiek sterke spelers. "Lichtgewichten kun je misschien later inbrengen, als er een voorsprong op het scorebord staat."

"Met RKC gaat het wel goed komen."

In de eredivisie deelt PSV na twee duels de koppositie met Ajax, Excelsior, FC Twente en AZ. RKC Waalwijk bezet de achtste plaats. De ploeg van Joseph Oosting speelde afgelopen weekend 1-1 gelijk in en tegen Emmen. "RKC doet het niet slecht", analyseert René. "Twee puntjes uit twee wedsstrijden, gelijkgespeeld tegen FC Utrecht en Emmen. Je hoopt dat ze af en toe gaan winnen, want ze moeten een beetje wegblijven uit de onderste regionen. Maar dat gaat wel goed komen, denk ik.:"

LEES OOK:

PSV boekt eenvoudige competitiezege in aanloop naar duel met Rangers FC

RKC pakt onverdiend punt tegen promovendus FC Emmen

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!