Protest met luid toeterende tractoren langs Vuelta-parcours in Den Bosch

20 augustus 2022 om 15:04 • Aangepast 22 augustus 2022 om 10:55
nl
Boeren hebben zaterdagmiddag langs de route van de Vuelta geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Met zo'n dertig tractoren werd het peloton opgewacht in het weiland langs de Engelenseweg bij Engelen, Den Bosch. Op het moment dat de renners passeerden, werd er luid geclaxonneerd.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het protest verliep vreedzaam en vrolijk, vertelt Carolien van Gestel uit Vlijmen, een van de demonstranten. "Er werd volop gezwaaid en terug getoeterd. En ook van andere mensen die voorbij reden, kregen we bijval."

"Er is nog steeds veel onzekerheid en dat is frustrerend."

"We hebben het idee dat er langzamerhand een kanteling begint te komen bij het kabinet, maar we zijn er nog lang niet", aldus Carolien. "Er is nog steeds veel onzekerheid en dat is frustrerend. We willen laten zien dat het nog lang niet over is zolang er nog geen definitieve oplossing is."

De Vlijmense werkt bij een melkveehouder en een varkenshouder. Haar man is actief in de tuinbouw en ook de kinderen zijn agrarisch onderlegd. "We zien van dichtbij hoeveel spanningen de situatie met zich meebrengt", zegt ze.

"Als we niets doen, dan bereiken we zeker niks."

Er zijn nog geen concrete andere acties, maar die komen er wel. "Meestal zijn die binnen een paar dagen opgezet. En dan maken we een statement waarbij we andere mensen niet tot last zijn. Of het iets oplevert, is de vraag maar als we niets doen, dan bereiken we zeker niks."

LEES OOK:

Vuelta start in Brabant, zo maakte Den Bosch zich op voor de start

Rucphense boeren maken gigantische fiets van trekkers tijdens Vuelta

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.