Dode en gewonden bij ongeluk in Ledeacker zijn 18 en 19 jaar oud

26 augustus 2022 om 11:29 • Aangepast 27 augustus 2022 om 10:39
nl
De man die vrijdagochtend bij het ongeluk op de De Quayweg in Ledeacker om het leven is gekomen, is een 18-jarige man uit het Limburgse Gennep. De drie gewonden zijn 18 en 19 jaar oud en ze komen uit Rijkevoort en Sint Anthonis. Dat meldt de politie. Inwoners van Ledeacker reageren geschokt; een aantal vertelt dat er vaker ongelukken gebeuren op deze weg.
Profielfoto van Liam TollProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door
Liam Toll & Jan Peels

Van het ongeluk zelf hebben de buurtbewoners weinig gemerkt, maar in de vroege ochtend werden zij gewekt door sirenes en zwaailichten in de straat.

Op de De Quayweg in Ledeacker raakten vrijdagochtend drie slachtoffers zwaargewond en viel er één dode toen een auto van de weg raakte. Er werd nog gesproken over een mogelijk vijfde slachtoffer, maar de politie heeft niemand gevonden.

"Toen we naar buiten liepen, zag ik allemaal blauwe zwaailichten."

Door de traumaheli, brandweer en politie merkten buurtbewoners dat er iets aan de hand was. Een jonge bewoner werd door zijn vader gewekt. "Ik lag nog te slapen en toen maakte mijn vader mij wakker met de vraag of ik iets gehoord had. Toen we naar buiten liepen, zag ik allemaal blauwe zwaailichten." De jongen ging met zijn vader bij de plek kijken. "Dat was best heftig, ik ben daar flink van geschrokken."

Hoe het ongeluk precies is gebeurd zoekt de politie nog uit. Er liggen brokstukken verspreid over de weg en de politie heeft de weg dan ook afgesloten.

"Ze trappen op het laatste moment pas op de rem."

Een vrouw die aan de De Quayweg woont herinnert zich meerdere ongelukken: "Een aantal jaren terug sloeg een jongen uit Rijkevoort over de kop die door de laaghangende zon de berm raakte."

Een brommerrijdster botste met een vuilniswagen. "Een meisje uit Landhorst werd geschept door een vuilniswagen, haar hebben we toen ook geholpen." Volgens de buurvrouw is vooral de snelheid waarmee auto's over de weg razen het grootste risico. "Dan trappen ze op het laatste moment pas op de rem. Dat is gewoon verschrikkelijk."

"As je niet uit de buurt komt, dan kan deze weg zeker gevaarlijk zijn."

Aan het begin van de weg staat een bord dat bestuurders waarschuwt voor een zachte berm. Een buurman die om de hoek van het ongeluk geboren en getogen is, vindt het geen gevaarlijke weg als je er bekend bent. "Maar als je niet uit de buurt komt, dan kan het zeker gevaarlijk zijn." Vooral de snelheid noemt hij een risico voor die bestuurders. "Als je hier boven de tachtig kilometer per uur gaat rijden, dan is het ontzettend gevaarlijk."

De zachte berm is een extra gevaar voor veel chauffeurs. "Als je bijvoorbeeld uit moet wijken voor een vrachtwagen en de berm raakt kun je heel snel de macht over het stuur verliezen", legt een buurman uit.

LEES OOK: Dode en drie zwaargewonden bij ongeluk in Ledeacker

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!