Liveblog

112-nieuws: frontale botsing in Breda • gewonde bij ongeval

28 augustus 2022 om 19:05 • Aangepast 8 september 2022 om 16:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

22.30

Frontale botsing in Breda

Op de kruising van de Lunetstraat met de Tramsingel in Breda botsten twee auto's botsen frontaal op elkaar. De bestuurster van een van de auto's moest na controle door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis. De bemanning van een brandweerauto die onderweg was naar de kazerne in de buurt, heeft hulp verleend. Agenten sloten de Lunetstraat in een richting tijdelijk af en namen verklaringen op. Een berger heeft de beide auto's afgevoerd.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
19.00

Gewonde bij ongeluk Breda

Op de Haagweg in Breda zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde nadat één van de automobilisten een bocht te ruim nam en een voertuig raakte dat net vertrok uit een parkeervak. De bestuurder van de tweede auto werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
18.55

Overvallers mishandelen oudere vrouw

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval in Etten-Leur. Dat gebeurde rond 14.00 uur nabij de Rijsbergseweg en Naaldstraat. De overval werd gepleegd door twee mannen die in goed Nederlands beweerden van de gemeente te zijn. Een vrouwelijke bewoonster op leeftijd werd mishandeld en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Over de buit is niets bekend.

18.25

Dode (52) bij schietpartij in Den Bosch

Bij de schietpartij in een huis aan de Vierde Haren in Den Bosch is zondagochtend een 52-jarige man om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Een arrestatieteam drong later op zondag in Berlicum een woning binnen. Daar werd een zwaargewond persoon aangetroffen, vermoedelijk de dader van het schietincident.

LEES OOK: Dode bij schietpartij Den Bosch, verdachte zwaargewond gevonden in Berlicum

16.25

34-jarige fietser ernstig gewond bij ongeval

Volgens de politie is bij het ongeval tussen fietsers in Hoogerheide een 34-jarige man uit Bergen op Zoom ernstig gewond geraakt. Hij raakte per ongeluk de arm van een 69-jarige fietser uit Roosendaal en kwam hard ten val. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er geen sprake van 'verwijtbaar gedrag' en wordt er verder geen onderzoek gedaan.

15.55

Politie zoekt getuigen van inbraak

De politie zoekt getuigen van een woninginbraak aan de Vogelwikkestraat in Zevenbergen. Dat gebeurde vannacht rond 02.00 uur. Een omstander zag vier inbrekers in zwarte kleding en met iets van dozen. Een ruit was ingeslagen en de daders vluchtten weg. De bewoners van het huis waren op het moment van de inbraak niet thuis. Het is niet bekend wat ze hebben buit gemaakt.

14.34

Nog altijd veel onduidelijk over schietpartij in Den Bosch

In een huis aan de Vierde Haren in Den Bosch is vanochtend geschoten. De bewoner van het huis zou hierbij om het leven zijn gekomen. De politie kan dit desgevraagd niet bevestigen. "De recherche is druk bezig om alles in kaart te brengen", laat de politie iets na half drie weter. Later volgt er meer informatie.

12.59

Brand in bosgebied Oisterwijk

In een bosgebied aan de Hoevenseweg in Oisterwijk woedde vanmiddag korte tijd brand. Meerdere brandweerteams uit de regio werden opgeroepen vanwege de extreme droogte. De brandweer had de brand snel onder controle en is nu aan het nablussen.

Een deel van het bosgebied in Oisterwijk is verschroeid (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Een deel van het bosgebied in Oisterwijk is verschroeid (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
12.30

Onwelwording op A73

Vanwege een onwelwording is de A73 van Nijmegen richting Maasbracht rond het middaguur afgesloten bij Vierlingsbeek. Dit leidde rond halfeen tot een vier kilometer lange file vanaf Boxmeer, goed voor twintig minuten vertraging.

12.12

Fietsers gewond in Hoogerheide

Twee fietsers zijn vanochtend rond halftwaalf gewond geraakt op de Hildernisse in Hoogerheide. De politie vermoedt dat het mis ging toen een groep wielrenners een fietser passeerde. De twee fietsers zouden elkaar geraakt hebben. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. "Een slachtoffer naar een academisch ziekenhuis, vanwege zwaar letsel", laat de politie weten.

11.40

Schietpartij Vierde Haren Den Bosch

De politie is rond halftwaalf 's ochtends met veel eenheden naar de Vierde Haren in Den Bosch gereden, na een melding van een schietpartij daar. Een heel huizenblok is afgezet, meldt een 112-correspondent.

LEES OOK: Melding schietpartij in Den Bosch, huizenblok afgezet

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
11.20

Gewond paard uit sloot gered

Een gewond paard is vanochtend uit een sloot gered langs de Zanddijk in Made. Voorbijgangers zagen het dier rond halftien en waarschuwden de hulpdiensten. Ze vermoeden dat het paard zich al uren in de sloot bevond. Nadat een dierenarts het paard had gecontroleerd, werd het dier met uiterste voorzichtigheid en met behulp van twee kranen uit de sloot getild. Op het oog heeft het dier flinke schaafwonden eraan overgehouden. Volgens mensen in de buurt zou het paard zaterdagnacht geschrokken zijn van vuurwerk.

Het ;paard werd met behulp van twee kranen uit de sloot gehaald (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Het ;paard werd met behulp van twee kranen uit de sloot gehaald (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
10.15

Uren problemen op A16

De A16 van Rotterdam richting Breda was van vanochtend rond kwart over tien tot zondagmiddag twaalf uur afgesloten bij de Moerdijkbrug na een ongeluk. Dit leidde tot een kilometerslange file vanaf Zwijndrecht. Het verkeer moest tot twaalf uur de rechter parallelrijbaan nemen. Het ongeluk veroorzaakte asfaltschade. Die moest meteen hersteld moet worden. Daarnaast moet een auto geborgen worden.

Urenlang problemen op de A16 (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
Urenlang problemen op de A16 (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
10.01

Agent in gezicht geschopt

Een agent is gisteravond in zijn gezicht geschopt op het perron van het station in Roosendaal. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is aangehouden. Deze man lag op de vloer van een trein en was niet aanspreekbaar. Vermoedelijk was hij onder invloed. Agenten haalden hem uit de trein. Op het perron verzette de verdachte zich ineens hevig. Daarop werd hij aangehouden.

LEES OOK: Man schopt agent in gezicht op perron van station Roosendaal

09.53

Explosie vermoedelijk door zwaar vuurwerk

De politie vermoedt dat de ontploffing die gisteravond plaatsvond bij een huis aan de Zandbosweg in Deurne is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Dat maakte een woordvoerster zondagochtend bekend. De ontploffing veroorzaakt een groot gat in de voordeur van het huis. Daarnaast zou een ruit gesprongen zijn. Een bewoner was thuis toen de ontploffing plaatsvond, maar raakte volgens de politie niet gewond.

LEES OOK: Explosie bij huis in Deurne veroorzaakt groot gat in de voordeur

09.47

Neergestoken man Eindhoven buiten levensgevaar

De man die afgelopen nacht zwaargewond werd gevonden in de bosjes van de PSV-laan in Eindhoven is inmiddels buiten levensgevaar is. Dat maakte de politie vanochtend bekend. "Maar hij ligt nog wel op de intensive care." Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden.

LEES OOK: Man zwaargewond na steekpartij, slachtoffer lag met fiets in de struiken

09.10

Politie zoekt inbreker

In de buurt van de Oude Rijksweg in Helvoirt is de politie op zoek naar een inbreker. De inbreker werd vanochtend vroeg overlopen. Een politiehelikopter heeft vanochtend al gezocht naar de verdachte. Zonder resultaat. Het gaat om man van 25 tot 30 jaar, hij draagt donkere bovenkleding en een donkerblauwe joggingbroek. Ook heeft hij een rugzak. Het advies is wanneer je de man ziet hem niet zelf te benaderen, maar de politie te waarschuwen.

09.05

Gezin wordt wakker geschreeuwd en gebonkt

Een gezin in Tilburg werd vanochtend vroeg op een vervelende manier wakker. Een schreeuwende man bleef rond kwart voor vijf bij hen aanbellen en op de deur bonken. Hij zocht spullen die volgens hem in het huis aan de Edisonlaan lagen, maar dit was volgens de politie niet het geval. Agenten verzochten de man weg te gaan. Dat leek hij te doen, maar even later stond hij weer voor de deur van het gezin en zorgde hij opnieuw voor overlast. Daarop werd hij aangehouden. De bewoners kennen de man niet.

8.40

Organisatie Solexrace 'diep onder de indruk en verslagen'

De organisatie van het Solexrace Festival in Heeswijk-Dinther laat vanochtend weten ‘diep onder de indruk en verslagen’ te zijn. Dit nadat afgelopen nacht tijdens de race een bezoeker om het leven kwam. De 21-jarige man uit Deurne probeerde volgens de politie samen met een aantal vrienden een zware boomstam op te tillen en dat ging mis. De stam viel op hem en de man overleed Het evenement werd tijdelijk stilgelegd.

Na overleg met de familie van het slachtoffer is besloten het evenement in aangepaste vorm voort te zetten. Wat die aanpassingen inhouden, kon een woordvoerder vanochtend nog niet zeggen. "Daarover zijn we nog in beraad."

08.15

Inbrekers op heterdaad betrapt

Twee inbrekers zijn gisteravond laat op het terrein van een transportbedrijf aan de Castorstraat in Tilburg op heterdaad betrapt. De verdachten, een man van 19 uit Eindhoven en een man van 27 uit Heeze, werden aangehouden. Dat gebeurde nadat beveiligers van het bedrijf hen spotte. Ze waarschuwden meteen de politie.

Toen de agenten het terrein opliepen, zagen zij vrijwel meteen iemand die daar niet thuishoorde. Het was de 19-jarige man. hij werd meteen aangehouden. Voor de zoektocht naar de andere man werd de politiehond ingezet. Die begon te blaffen bij een trailer. De tweede verdachte bleek zich hieronder te hebben verstopt. Hij koos eieren voor zijn geld en gaf zich over voordat de hond werd losgelaten. Ook hij werd vervolgens aangehouden. De mannen hadden inbrekersgereedschap bij zich. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek, zo laat de politie vanochtend weten.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
07.02

Ongeluk op A2

Op de A2 van Utrecht richting Den Bosch gebeurde vanochtend rond zeven uur een ongeluk bij knooppunt Empel. Vanwege dit ongeluk krijgt het verkeer richting Oss het advies door te rijden naar de afrit Vught (24) en daar te keren.

06.38

Gewonde bij brand in huis Breda

Bij een brand in een huis aan de Odilia van Salmstraat in Breda is vannacht een bewoner gewond geraakt. Het vuur brak rond vijf uur uit. De brandweer bluste het vuur. Omdat aan de voor- en achterkant van het huis de rolluiken naar beneden waren, was een slijpmachine nodig om die weg te halen. De gewonde bewoner is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

06.24

Dode bij 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther

Een bezoeker van de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther is vannacht om het leven gekomen. Hij probeerde met een aantal vrienden een zware boomstam op te tillen. Dit ging mis. De boomstam kwam bovenop de 21-jarige man uit Deurne terecht.

LEES OOK: Drama tijdens Solexrace Heeswijk-Dinther: bezoeker overlijdt bij ongeluk

03.25

Auto uitgebrand in Eindhoven

Een auto is vannacht uitgebrand in de Genovevalaan in Eindhoven. Het vuur werd iets na middernacht ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto, die geparkeerd was in een parkeervak naast de weg, verloren ging. De eigenaar van de uitgebrande auto zou volgens een 112-correspondent van tevoren met iemand ruzie hebben gehad. "De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting."

02.53

Brand bij bandenrecyclingbedrijf

Bij Siba Autobanden in de Industrielaan in Uden woedde vannacht brand in een stapel restanten van banden. De brandweer trok de bandenrestanten uit elkaar om alles goed te blussen.

Bij de brand in Uden kwam behoorlijk wat rook vrij (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
Bij de brand in Uden kwam behoorlijk wat rook vrij (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
02.05

Man zwaargewond na steekpartij

Een man is vannacht zwaargewond geraakt bij een steekpartij in de PSV-laan in Eindhoven. Een voorbijganger zag het slachtoffer rond een uur 's nachts en belde de hulpdiensten. De politie meldt dat het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis is gebracht. De weg naast het Philips Stadion werd vanwege onderzoek afgesloten voor het verkeer. Een politiewoordvoerder zegt dat er 'nog veel onduidelijk is'. Er is niemand aangehouden.

LEES OOK: Man zwaargewond na steekpartij, slachtoffer lag met fiets in de struiken

Het slachtoffer zou met zijn fiets in de struiken naast het fietspad in de PSV-laan hebben gelegen (foto: SQ Vision).
Het slachtoffer zou met zijn fiets in de struiken naast het fietspad in de PSV-laan hebben gelegen (foto: SQ Vision).
01.33

Auto crasht in Hooge Mierde

Een auto is vannacht van de weg geraakt in Hooge Mierde. Dit gebeurde op de Koestraat, in een bocht. De auto sloeg over de kop, schoot tussen een boom en een verkeersbord door en ramde vervolgens een andere boom en een verkeersbord. In de auto zaten vijf jongeren. Zij bleven op wat schaafwonden na ongedeerd. Het wrak van de auto is getakeld.

01.06

Scooter uitgebrand in Geldrop

Een scooter is vannacht in vlammen opgegaan aan de Gijzenrooiseweg in Geldrop. De scooter stond daar op een stuk grond van een bouwbedrijf. Brandweer heeft de scooter geblust.

Van de scooter in Geldrop bleef weinig over (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Van de scooter in Geldrop bleef weinig over (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
00.53

Explosie bij huis in Deurne

De voordeur van een huis aan de Zandbosweg in Deurne is gistervond rond tien uur verwoest na een explosie. De bewoners waren thuis toen de ontploffing plaatsvond, maar raakten volgens de politie niet gewond. In de deur van het huis is een groot gat te zien. De politie spreekt getuigen en bekijkt camerabeelden en hoopt zo meer te weten te komen over wat er precies gebeurd is.

LEES OOK: Explosie bij huis in Deurne veroorzaakt groot gat in de voordeur

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!