Tim van Rijthoven overleeft 7 matchpoints op US Open

29 augustus 2022 om 20:58 • Aangepast 30 augustus 2022 om 20:35
nl
Tim van Rijthoven heeft de eerste ronde van de US Open overleefd. In een spannende vijfsetter bleef hij de Chinees Zhizhen Zhang de baas. De tennisser uit Roosendaal leek op weg naar een supersnelle uitschakeling. Hij verloor tijdens het Grand-Slamtoernooi in New York namelijk de eerste twee sets.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Zhang won die met 3-6 en 6-7. In de derde set won de 25-jarige Van Rijthoven met de hakken over de sloot. Hij won uiteindelijk in de tiebreak (7-6), zijn tegenstander liet liefst zeven matchpoints liggen.

In de vierde set was de winnaar van het grastoernooi van Rosmalen vervolgens niet te houden: 6-1. In de slotset gaf Zhang iets beter partij, maar de zege liet Van Rijthoven zich ondanks wat missers niet afnemen: 6-4. Hij pakte de winst bij zijn eerste matchpoint, na een wedstrijd van bijna vier uur.

Van Rijthoven sloeg liefst 26 aces, tegenover 22 voor Zhang. Bovendien kwam de Nederlander tot 72 winners. Op de belangrijke momenten speelde hij zijn beste tennis en hij liet Zhang gedesillusioneerd afdruipen.

Van Rijthoven werd door het winnen van het grastoernooi van Rosmalen rechtstreeks toegelaten tot de US Open, het laatste Grand-Slamtoernooi van het jaar. In aanloop naar dit evenement kon hij wegens een rugblessure niet in actie komen. Half juli speelde hij voor het laatst een toernooi.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!