Liveblog

112-nieuws: politieheli boven Breda • man ramt boom en wordt aangehouden

30 augustus 2022 om 22:32 • Aangepast 8 september 2022 om 16:13
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.30

Man aangehouden na botsing met boom

Een man is aangehouden, nadat hij op de Essenseweg in Nispen tegen een boom reed en vervolgens tientallen meters verderop aan de andere kant van de weg in de sloot belandde. Hij raakte daarbij niet gewond. Waarom hij werd aangehouden, is nog niet bekend. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.13

Politieheli boven Breda

Meerdere politieteams zijn uitgerukt voor een vermoedelijke vechtpartij aan de Rombout Keldermanstraat en de Leeghwaterstraat in Breda. Ook hing er een tijdje een politiehelikopter boven de plek. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Ook is onbekend of er mensen zijn aangehouden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
22.06

Woningbrand in Breda

In een huis aan de Keizerstraat in Breda heeft korte tijd een brand gewoed. De woning zou gerenoveerd worden. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk. De brandweer had de brand snel onder controle.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
18.38

Vrouw botst op vangrail A2

Een vrouw is op de A2 bij Maarheeze de macht over het stuur verloren. Ze botste daardoor tegen de middenvangrail en begon te tollen. Daardoor raakte ze met de achterkant van haar auto nogmaals de vangrail aan de andere kant van de vluchtstrook. Een vrachtwagen achter haar remde nog, maar kon een kleine botsing niet meer voorkomen. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij, de auto moest worden weggesleept.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
18.21

Stroomstoring in Dorst

In Dorst is een grote stroomstoring. In totaal zitten 17 postcodes zonder stroom. Cafetaria Dorst heeft inmiddels zijn deuren al gesloten, de supermarkt probeert klanten vooralsnog in het donker te helpen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
17.36

Lange file op A2 door kapotte vrachtwagen

Een kapotte vrachtwagen zorgt voor een lange file op de A2 van Den Bosch naar Utrecht. De vrachtwagen is inmiddels gerepareerd, maar in de file gebeurde een ongeluk, waardoor de vertraging opnieuw toenam. Verkeer moet rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. Ook in omgekeerde richting staat het vast, door een spoedreparatie aan de weg, na een autobrand.

16.49

Snelheidscontroles in Tilburg

Een motoragent heeft dinsdagochtend tussen half tien en half twee snelheidscontroles gehouden op de Ringbaan Noord in Tilburg. In totaal kregen 14 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer per uur, waar 50 de maximale snelheid is. Ook kregen twee bestuurders een bekeuring, omdat ze hun telefoon gebruikten.

15.49

Boom dreigt op auto's te vallen

Een grote acaciaboom dreigde om te vallen op de Ruwenbergstraat in Sint-Michielsgestel. De boom stond al flink scheef. Toen voorbijgangers de stam hoorden kraken, besloten ze de brandweer in te schakelen. Een geparkeerde auto moest worden weggeduwd. Inmiddels is de weg afgesloten. Later vandaag zal de boom worden weggehaald.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
13.57

Omrijden op A67 van Eindhoven richting Venlo

Wil je vanaf Eindhoven richting Venlo dan moet je vanaf knooppunt Leenderheide omrijden. Dit vanwege een ongeluk over de grens in Duitsland.

Wachten op privacy instellingen...
13.37

A2 dicht richting Den Bosch

Wil je vanuit Gelderland over de A2 richting Den Bosch dan kom je vanaf Zaltbommel in de file terecht. De A2 is bij knooppunt Waardenburg dicht vanwege een brandende auto. Vanaf knooppunt Everdingen word je omgeleid (via de A27 en A59).

Wachten op privacy instellingen...
13.00

Koffiedief in de kraag gevat

Een winkeldief in Roosendaal is aangehouden voor het stelen van onder meer koffie en energiedrankjes. De totale waarde van de buit: 107,18 euro. De dief sloeg toe bij een supermarkt in winkelcentrum Lindenburg.

De vraag of de verdachte nu in de bak een bakkie krijgt, beantwoordt de wijkagent bevestigend: 'Zeker wel. Zolang de boef aardig is, zijn wij dat ook.'

Wachten op privacy instellingen...
12.50

Korrels over bijtende vloeistof

De brandweer in Helmond spuit absorptiekorrels over de bijtende vloeistof die uit de tankwagen aan de Maisdijk lekt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.23

Gewonde na lekken bijtende stof uit tankwagen

Bij het bedrijf CanPack aan de Maisdijk in Helmond is iemand gewond geraakt na een ongeluk met een chemische stof. "Iemand heeft een chemische vloeistof over zich heen gekregen", laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het is volgens hem nog onduidelijk om welke stof het precies gaat, maar het zou een bijtende stof zijn.

Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de chauffeur van de tankwagen waaruit de bijtende stof lekte. Over de ernst van de verwondingen van de man valt nog niks te zeggen. Uit de tankwagen is zo'n tweehonderd liter van de stof gelekt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

De lekkage is volgens de brandweer iets voor halftwaalf afgedekt met een laag schuim. Er zou dan ook geen gevaar meer zijn voor de omgeving. De eerste melding van het ongeluk kwam om iets voor halfelf. De Arbeidsinspectie is ingelicht, laat de politie weten.

Wachten op privacy instellingen...
10.00

Tieners gepakt voor scooterdiefstal

Twee jongens van 15 en 16 uit Boxtel zijn vannacht in Tilburg aangehouden voor een poging een scooter te stelen. Een getuige meldde iets na tweeën dat hij op het Clarissenhof drie jongens met lampjes zag schijnen en zag rommelen aan twee scooters. Toen agenten op de aangewezen plek waren, nam het drietal de benen. Agenten wisten uiteindelijk twee jongens te achterhalen en aan te houden. Eén van de scooters bleek opengebroken.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
09.45

UPDATE : ochtendspits in onze provincie niet drukker verlopen

Door de treinstaking is de ochtendspits in onze provincie niet drukker verlopen dan normaal. In de Randstad was dit beeld anders. Daar was het op de weg volgens de ANWB wel drukker omdat er nauwelijks treinen rijden. In een groot deel van onze provincie zijn de schoolvakanties nog niet afgelopen. Daardoor bleef het op de Brabantse wegen relatief rustig.

09.20

Brand zorgt voor behoorlijke schade

Een brand heeft vanochtend volgens een 112-correspondent behoorlijk wat schade veroorzaakt in een huis aan de Hoofdstraat in Sprang-Capelle. De melding van de brand kwam om iets voor half acht. Er raakte niemand gewond, wel redde de brandweer een hond uit het huis.

De oorzaak van brand is niet bekend. De Hoofdstraat was vanwege de bluswerkzaamheden enige tijd afgesloten voor alle verkeer.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
08.45

UPDATE: drukte op de weg als gevolg van staking NS

Op de Nederlandse wegen staat rond kwart voor acht ruim vijfhonderd kilometer file. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat de drukte vooral een gevolg is van ongelukken en andere incidenten en minder van de treinstaking waardoor er nauwelijks treinen van de NS door Nederland rijden.

07.30

Nog niet extra druk op de weg door treinstaking

De ANWB ziet in onze provincie, maar ook in de rest van Nederland, vanochtend nog geen grote drukte op de wegen door de treinstaking. De verkeersdienst constateert de dagelijkse files. De meeste mensen zijn volgens een woordvoerder van de ANWB op de hoogte van de staking en velen zijn inmiddels gewend om thuis te werken. "Bovendien heeft het zuiden van het land nog vakantie. En dat is ook van invloed op de drukte op de wegen", geeft hij aan.

Als gevolg van de estafettestaking die vandaag in Midden-Nederland wordt uitgevoerd rijden er geen treinen van de NS door Nederland, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden. Morgen staat er een staking onder meer in onze provincie gepland.

Geen treinen vanaf het station in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).
Geen treinen vanaf het station in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).
06.34

Automobilist is rijbewijs kwijt

Een 49-jarige Waalwijker moest gisternacht zijn rijbewijs inleveren op de Emmikhovensestraat in Waalwijk. Daar lieten agenten hem stoppen omdat hij met zijn auto slingerend over de weg reed. Toen de agenten het portier openden, kwam er een alcoholwalm uit de auto. De man bleek behoorlijk onder invloed. Hij blies ruim vier keer de maximale hoeveelheid, maakte de politie gisteravond bekend.

22.25

Hardrijder bekeurd

Bij een snelheidscontrole op de Hulsdonksestraat in Roosendaal heeft een automobilist gisteravond een bekeuring van ruim 250 euro gekregen. Hij reed met een snelheid van 77 kilometer per uur over de weg, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur. De politie deed deze snelheidscontrole nadat buurtbewoners klaagden over hardrijders.

Wachten op privacy instellingen...
21.35

Nog een snelheidscontrole in Roosendaal

Bij een snelheidscontrole op de Heerma van Vossstraat in Roosendaal is de politie gisteravond geen snelheidsduivers tegengekomen. "Dikke duim", schrijft de politie.

Wachten op privacy instellingen...
20.57

Politie zoekt getuigen van steekpartij

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben meegekregen van de steekpartij die zaterdagnacht plaatsvond in Eindhoven. Toen werd een zwaargewonde man gevonden in de bosjes van de PSV-laan. Het slachtoffer zou een steekwond in zijn rug hebben. "We zijn op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben", schrijft de politie.

LEES OOK: Man zwaargewond na steekpartij, slachtoffer lag met fiets in de struiken

19.25

Granaat onschadelijk gemaakt

In Sint Oedenrode is een Russische mortiergranaat gevonden. Het projectiel is in de Tweede Wereldoorlog waarschijnlijk door de Duitse bezetter achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om de granaat onschadelijk te maken. De Schijndelse wijkagent Ger Roumen heeft op de 'plofplaats' een handje geholpen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!