PSV wacht gespannen af: als Gakpo donderdag vertrekt wordt titel lastiger

30 augustus 2022 om 13:55 • Aangepast 31 augustus 2022 om 13:53
nl
PSV leeft tussen hoop en vrees. In Nederland sluit de transferperiode woensdag al, terwijl landen om ons heen nog een dag langer spelers kunnen aantrekken. Dat kan voor grote problemen zorgen bij de Eindhovense club aangezien Cody Gakpo nog steeds op veel verlanglijstjes staat in Engeland.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV speelt woensdag tegen FC Volendam, maar in de aanloop naar de competitiewedstrijd gaat het eigenlijk alleen maar over de transfers die wel of niet gaan plaatsvinden in Eindhoven. El Ghazi gaat zo goed als zeker tekenen in Eindhoven, maar of hij daar ook met Cody Gakpo gaat spelen is nog onduidelijk.

De PSV-fans zijn inmiddels helemaal klaar met de soap rondom de linksbuiten en ook Ruud van Nistelrooij gaf eerder al aan dat hij zich zorgen te maken. Die boodschap herhaalde hij dinsdag. “Ik vraag me af hoe we uit deze transferperiode gaan komen. De transferperiodes in de verschillende landen lopen niet gelijk. Het kan dus dat je geen vervanger meer kan halen als iemand donderdag vertrekt.”

"Je hebt ook te maken met de financiële situatie van de club."

Een ongemakkelijke situatie, maar waarom zegt PSV dan niet dat het nu te laat is om Gakpo te laten gaan? Van Nistelrooij: “Je hebt ook te maken met de financiële situatie van de club. Daarover overleggen we met meerdere afdelingen in de organisatie. De Raad van Commissarissen is blij met de extra miljoenen, terwijl ik een zo sterk mogelijke selectie wil.”

Als PSV donderdag de aanvaller nog zou verkopen, komen in ieder geval de ambities van technisch directeur John de Jong lastiger te realiseren. Tijdens het trainingskamp voor dit seizoen gaf hij aan dat de Eindhovenaren de aanval op Ajax willen openen. Door je sterspeler op de laatste dag te verkopen, zonder een vervanger te halen, lijkt dit in ieder geval veel moeilijker te worden.

"We gaan kijken welke doelstellingen reëel zijn dit seizoen."

Van Nistelrooij snapt dat doelstellingen dus mogelijk moeten worden bijgesteld, al houdt hij natuurlijk nog een slag om de arm. “We gaan na de transferperiode kijken hoe we ervoor staan. Het kan goed zijn dat na donderdag de jonkies in het team de kar moeten gaan trekken. Je wilt een PSV dat structureel Champions League gaat spelen maar op dat niveau zitten we nog niet.”

En dus is het kampioenschap een stap te ver? “Voorlopig is er nog niemand weg. Maar we gaan wel kijken wat reëel is dit seizoen.”

LEES OOK:

PSV is bijna rond met El Ghazi: 'Het ziet er heel goed uit'

Van Nistelrooij vreest slot transfermarkt: ‘Blij als het voorbij is’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!