PSV neemt met hectische transferzomer meerdere risico's

1 september 2022 om 10:50 • Aangepast 1 september 2022 om 14:30
nl
Terwijl de transfermarkt in Engeland nog een aantal uur open is, lijkt de rust teruggekeerd bij PSV. Cody Gakpo blijft in Eindhoven en ook Ibrahim Sangaré gaat niet weg. Op transfergebied is het zelden zo onrustig geweest als afgelopen zomer. De Eindhovense club is er zeker niet zwakker op geworden, maar neemt in enkele gevallen een bewust risico.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In het eerste interview dat Ruud van Nistelrooij gaf, zei hij al dat er twee topprioriteiten waren: een spits en een doelman. De trainer werd op zijn wenken bediend want nog voor het trainingskamp werden Walter Benítez en Luuk de Jong gepresenteerd.

Het zorgde voor hoge verwachtingen in Eindhoven en omstreken. Zeker nadat de club ook nog stuntte met Xavi Simons. Guus Til, een bewezen doelpuntenmaker in de Eredivisie, werd ook nog verrassend toegevoegd aan de selectie.

Defensieve achilleshiel
Het was eigenlijk alleen nog wachten op een uitgesproken defensieve versterking. Vorig seizoen kreeg PSV te veel goals tegen. Maar volgens Van Nistelrooij hadden de Eindhovenaren met Jordan Teze en André Ramalho al twee toppers in huis en was Armando Obispo een potentiële topper.

Die woorden kwamen als een boemerang terug in de beslissende voorronde Champions League. Ramalho ging pijnlijk in de fout en PSV plaatste zich niet voor het miljoenenbal.

Ook in de week daarna werd geen grote naam gehaald voor de verdediging. Alleen Jarrad Branthwaite, een reservespeler van Everton, is gehaald. Hij lijkt echter geen vaste basisklant. Een risico. Wil PSV meedoen om de prijzen zal het defensief beter moeten. Tot nu toe wisten ze dit seizoen nog geen één keer de nul te houden.

André Ramalho druipt af tegen Rangers FC (Foto: ANP)
André Ramalho druipt af tegen Rangers FC (Foto: ANP)

Dan was er de hele transferperiode nog de vraag of Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré zouden blijven. De Ivoriaan verlengde al deze zomer zijn contract en hij gaf aan in Eindhoven te blijven, maar rondom Gakpo veranderde het nieuws met de dag.

De laatste dagen van de transfermarkt leek het erop dat de Eindhovenaar ging vertrekken. Southampton en Leeds United waren zeer concreet. Laatstgenoemde club liet donderdagmorgen een privéjet sturen om Gakpo op te halen. Tot ieders verbazing stapte de aanvaller niet in en blijft hij in Eindhoven.

Duur grapje
Net als Sangaré. Chelsea zou zich woensdag nog gemeld hebben bij PSV, dat gezien de financiële situatie een mooie transfer goed kan gebruiken. De club gokte op een verkoop van Gakpo, maar gokte verkeerd.

Sportief gezien is het natuurlijk geweldig dat beide spelers blijven, maar financieel gezien kan het een duur grapje worden. De club moet in januari (als de transfermarkt weer open is) of mei en juni een grote transferklapper maken. Als dat niet gebeurt, moeten ze in Eindhoven rekening houden met rode cijfers.

LEES OOK:

Clubwatchers weten het zeker: 'Cody Gakpo blijft bij PSV'

Geen nieuwkomers meer bij PSV, 'maar een vertrek kan ik niet uitsluiten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!