Man (22) aangeklaagd voor moord op commando Simmie Poetsema

1 september 2022 om 17:48 • Aangepast 2 september 2022 om 17:40
nl
De 22-jarige man Shamar Duncan wordt aangeklaagd voor moord op de 26-jarige Simmie Poetsema, commando in Roosendaal, vrijdagnacht in de Amerikaanse stad Indianapolis. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor het verwonden van twee andere Nederlandse commando's. Aanklagers beschouwen dat als twee moordpogingen. Dat melden lokale media.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Voor de aanklachten werden verklaringen van Nederlandse soldaten en andere getuigen en evenals videobeelden van een omstander en een bewakingscamera gebruikt. Daaruit zou naar voren komen dat Duncan de schutter was.

'Uit op ruzie'
De lokale krant The Indianapolis Star meldde eerder op grond van rechtbankdocumenten dat Duncan deel uitmaakte van een groepje dat afgelopen zaterdag uit was op ruzie. Toen een groep andere mannen daar niet op inging, waagden ze een poging bij de Nederlandse commando's.

Een van de ruziezoekers zou volgens een getuige vervolgens zijn neergeslagen, waarna een andere riep dat hij een vuurwapen zou gaan halen.

Fatale schietpartij
Even later vond de fatale schietpartij plaats. De 26-jarige korporaal werd met één kogel in zijn hoofd geraakt buiten het Hampton Hotel, aldus de krant. Hij overleed later in het ziekenhuis.

In het hotel verbleven meer Nederlandse commando's, die meededen aan een oefening in de staat Indiana. De twee gewonde militairen en het stoffelijk overschot worden deze week overgebracht naar Nederland.

LEES OOK:

Omgekomen commando in Amerika is Simmie Poetsema (26)

Commando van kazerne in Roosendaal overleden na schietpartij in VS

Drie commando's van kazerne in Roosendaal gewond bij schietpartij in VS

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!