Start van het schooljaar: Tilburgse leerlingen kletsen met de minister

5 september 2022 om 20:00 • Aangepast 14 september 2022 om 10:56
nl
Op de allereerste schooldag na de zomervakantie kregen de kinderen van basisschool Antares in Tilburg hoog bezoek. Minister Dennis Wiersma van Onderwijs opende officieel het schooljaar door met de kinderen en hun leraren te praten over het creëren van gelijke kansen. Een thema waarin de school vooroploopt.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

“Niet iedereen praat met de minister, dus ik werd vanmorgen wel blij en enthousiast wakker,” vertelt de 11-jarige Intisar glunderend.

"Ineens staat er een minister voor je neus."

Samen met Intisar heeft de 10-jarige Anissa in de bibliotheek van haar school zitten kletsen met de minister. “Er staat dan opeens een minister voor je neus. Dat was in het begin wel spannend,” lacht ze.

“Ik heb hem verteld over mijn talenten, wat ik hier graag doe op school. Ik ben vooral bezig met kunst en tekenen. Ik hoop dat de minister meer gaat doen met de ontwikkelingen van talenten bij kinderen.”

"Ik wil dat woonplek en inkomen niet uitmaken."

Minister Wiersma liep maandagochtend enthousiast door het gebouw. “Het krijgen van een mooie toekomst hangt soms af van waar je woont, in welke buurt en van het inkomen van je ouders. Ik wil dat dat niet uitmaakt en daar zorgen ze op deze school voor.”

Basisschool Antares werkt met het onderwijsprogramma School & Omgeving samen met de gemeente Tilburg en andere organisaties. De school biedt de leerlingen naast het reguliere lesprogramma allerlei activiteiten aan. “Ik vind het fijn dat er iemand is die tijdens en na school met jou en andere kinderen uit de buurt activiteiten doet”, aldus Intisar. “Zodat je ze beter kan leren kennen en vertrouwen.”

"School is veel meer dan de leraar die lesgeeft."

“Er gebeurt op deze school veel buiten de lessen om: van huiswerkbegeleiding tot extra sporten en meedoen aan kunstprojecten”, vertelt de Onderwijsminister. “Er zitten hier heel veel kinderen die deze begeleiding thuis niet altijd krijgen of waar geen geld is voor een sportvereniging. Dat kan hier op school wel en dat is ongelofelijk belangrijk.”

“De school is veel meer dan alleen maar de leraar die lesgeeft”, stelt Wiersma. “Daar kan bijvoorbeeld de vereniging hier in de buurt een rol bij spelen. Je wilt nog veel meer handen in en rond die school hebben, zodat we met z’n allen deze kinderen kunnen helpen. Juist ook buiten school.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!