Basisschoolleraar opgepakt in zedenzaak: 'Dit slaat in als een bom'

6 september 2022 om 22:27 • Aangepast 19 september 2022 om 15:39
nl
Het nieuws dat een 44-jarige leraar van basisschool De Vijfhoeven is opgepakt voor een zedenzaak is 'ingeslagen als een bom' in Vlijmen. De man zou in het geheim naaktfoto's van kinderen hebben gemaakt. "We zijn onthutst", zegt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van stichting Scala waar de basisschool De Vijfhoeven onder valt.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Wat betreft de naaktfoto's gaat het niet om kinderen van de school waar de opgepakte leraar les gaf, liet het Openbaar Ministerie al weten. "We zijn nogal geschrokken. We hebben nu meer informatie. In het begin was het gissen waarvoor hij was opgepakt. Er schiet van alles door je hoofd. Wat kan het zijn? Maar dit is zeer ernstig", beschrijft directeur Henk van der Pas zijn gevoel.

Bij de aanhouding van de leraar zijn onder meer mobiele telefoons in beslag genomen. Daarop werden naaktfoto's van kinderen gevonden. Het onderzoek van het OM loopt en de man moet 14 september voor de raadkamer verschijnen.

"We hebben de afgelopen 22 jaar alleen maar goede verhalen teruggekregen", zegt schooldirecteur Van der Pas over de leraar. "Een sociale en vriendelijke man, in voor een geintje en een prettige collega. Dit had niemand achter hem gezocht."

"Ook wij hebben nog veel vragen."

Hij begrijpt goed dat de ouders zich veel zorgen maken. "Ik kan me voorstellen dat ouders de meest extreme scenario's voor ogen zien. Het is niet niks waarvoor hij nu vastzit. Wij willen de ouders en het team goed ondersteunen."

Het team dat lesgeeft op basisschool de Vijfhoeven is al bijgepraat door de directeur. Ook zijn experts op school aanwezig bij wie kinderen hun verhaal kwijt kunnen. "Voor de ouders van de groep van de opgepakte leraar is woensdagmiddag een bijeenkomst. Daarbij zijn ook gedragswetenschappers aanwezig die antwoorden kunnen geven op de vele vragen. Of tips kunnen geven hoe je bijvoorbeeld hierover een gesprek kunt voeren met je kinderen. Maar ook wij hebben nog veel vragen."

LEES OOK: Leraar (44) opgepakt na het maken van geheime naaktfoto's van kinderen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!