Liveblog

112-nieuws: zoekactie naar vermiste matroos • verdacht pakketje in Tilburg

7 september 2022 om 15:08 • Aangepast 19 september 2022 om 15:42
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

20.50

Pan vat vlam, bewoner vlucht naar balkon

Op de elfde verdieping van een flat aan de Hudsonlaan in Eindhoven is vanavond brand uitgebroken. Op het fornuis had een pan vlam gevat. Uit het raam kwam zwarte rook, volgens omstanders. De bewoner stond op het balkon. Het is niet duidelijk of hij daar naartoe was gevlucht. De brandweer had het vuur snel onder controle. Daarna haalde brandweermannen de bewoner van het balkon.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.55

Matroos vermist op schip in Moerdijk

Op een schip dat in de zeehaven in Moerdijk ligt is woensdagavond een matroos vermist. De kapitein heeft de matroos naar de achterkant van het schip zien lopen, maar heeft hem niet terug zien komen. Mogelijk is de man in het water beland. In het water is een pet gevonden.

Ook is een traumahelikopter opgeroepen, maar die is na enige tijd weer opgestegen. Ook de ambulance is volgens een 112-correspondent na enige tijd weer vertrokken.

Vanwege de invallende duisternis is de zoekactie gestaakt. Donderdag wordt er opnieuw gezocht.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.30

Tilburger aangehouden voor steekpartij in Breda

Een 59-jarige Tilburger is woensdagochtend aangehouden in verband met de steekpartij zaterdagnacht op de Havermarkt in Breda. Bij de steekpartij raakte een 35-jarige man uit Vught gewond. Kort na de steekpartij werd al een 31-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten en is geen verdachte meer. De Tilburger zit nog vast.

De politie kreeg in de Vismarktstraat hulp van beveiligers (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie kreeg in de Vismarktstraat hulp van beveiligers (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
17.00

Containerbrand in Langenboom

In de Dorpstraat in Langenboom is een containerdoor onbekende oorzaak in brand gevlogen. Buren hebben eerst nog geprobeerd om de container te blussen. De container was gevuld met hout. Brandweerlieden hebben de container geblust.

15.15

Brand in een kledingwinkel in Oss

Bij een kledingwinkel in het centrum van Oss is woensdagmiddag een kleine brand uitgebroken. Rond twee uur hing er in de winkel een brandlucht en ging het brandalarm af. Toen de brandweer bij de winkel kwam bleek het te gaan om een kleine brand. Brandweerlieden hadden dat snel onder controle. Het pand werd vervolgens gecontroleerd.

15.05

Verdacht pakketje in Tilburg

Een explosievenverkenner van de politie heeft vanmiddag een verdacht pakket onderzocht dat tegen een verzamelkantoor aan het Burgemeester Stekelenburgplein in Tilburg lag. Het bleek volgens de politie niet te gaan om explosief, maar om een in elkaar geknutseld pakket met batterijen. Toen dat duidelijk was, werd de omgeving van het zogenoemde Plan-t gebouw weer vrijgegeven. Het gebouw is niet ontruimd geweest.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
14.44

Brand in schoolgebouw Bergeijk

De brandweer is vanmiddag met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uitgerukt voor een brand aan de Dokter Rauppstraat. Het ging in eerste instantie om een uitslaande brand in een soort schoolgebouw dat gebruikt wordt door verschillende verenigingen. Snel na de eerste melding, iets na twee uur, gaf de brandweer aan dat de vlammen niet meer uit het gebouw sloegen. Wel was er nog sprake van rook. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Volgens en 112-correspondent is de brand waarschijnlijk ontstaan bij werkzaamheden aan het dak.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
13.45

Kat leefde tussen eigen uitwerpselen

Agenten hebben vanochtend in Knegsel een kat in beslag genomen. Het verwaarloosde dier leefde tussen zijn eigen uitwerpselen, zo meldt de politie. De politie ging over tot actie na een melding die binnenkwam bij het meldpunt 144. Het dier is meegenomen naar het bureau in Eersel. Medewerkers van de dierenambulance zullen zich over de kat ontfermen. De officier van justitie moet vervolgens beslissen of de kat terug mag naar zijn baasje.

Foto: Facebook politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden.
Foto: Facebook politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden.
13.20

Bankpasfraude: oudere vrouw bestolen van duizenden euro's

Een oudere vrouw in West-Brabant is eind juli slachtoffer geworden van bankpasfraude. Twee oplichters hebben haar volgens een woordvoerder van de politie enkele duizenden euro's afhandig gemaakt. Voor de oplichting zijn vanochtend twee mannen van 19 en 34 in Groningen aangehouden. Reden voor de politie om de zaak nu naar buiten te brengen.

Omdat het onderzoek nog gaande is, brengt de politie niet naar buiten waar het slachtoffer woont. "We vermoeden dat er nog een derde verdachte bij de zaak betrokken is", legt een woordvoerder uit. "Naar die persoon zijn we nog op zoek."

In het geval van deze zaak gaf een oplichter zich uit als bankmedewerker. Hij maakte de vrouw wijs dat geprobeerd was haar rekening te plunderen. Hierna kwam een handlanger de bankpassen ophalen waarna duizenden euro's van haar rekening werden opgenomen.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
12.40

Geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe

Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe rijden geen treinen door een seinstoring. De NS verwacht dat de storing om 16.15 uur is verholpen.

11.40

Politie achtervolgt gestolen Mercedes in Tilburg, bestuurder verstopt zich

De politie heeft vannacht na een achtervolging en een zoekactie een 39-jarige man uit Zaltbommel opgepakt in Tilburg. Hij reed in een Mercedes die rond vier uur 's nachts werd gestolen op de Olmenstraat in Tilburg. Uiteindelijk botste de auto tegen een hek en ging de bestuurder er vandoor. Hij verstopte zich onder een geparkeerde auto maar kon worden gepakt.

11.25

Fietser bekneld onder busje

Een fietser is vanochtend in Tilburg gewond geraakt bij een aanrijding met een busje. Volgens een 112-correspondent is het slachtoffer een meisje. Ze zat na het ongeluk bekneld onder het busje. De brandweer moest eraan te pas komen om haar te bevrijden. Vervolgens is ze met onbekende verwondingen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde iets na half elf op de kruising van de Professor Cobbenhagenlaan met de Academielaan.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
10.35

UPDATE ongeluk A67: weg weer open

De snelweg van Venlo in de richting Eindhoven was vanochtend na het ongeluk ruim twee uur dicht. Hierdoor moesten andere weggebruikers rekening houden met behoorlijk wat vertraging. De verwachting was dat de A67 tot kwart over elf dicht zou zijn, maar uiteindelijk lukte het iets eerder de weg weer vrij te maken. Vanaf half elf is omrijden via Roermond en Weert niet meer nodig.

09.45

UPDATE ongeluk A67: 2 gewonden

Bij het ongeluk op de A67 waarbij vanochtend een auto over de kop sloeg, waren ook een vrachtwagen en een andere auto betrokken. Volgens een 112-correspondent zijn twee automobilisten gewond geraakt. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De verwachting is dat de A67 in de richting Eindhoven tot kwart over elf dicht is.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
09.15

Ongeluk met scooter in Breda

Bij een ongeluk op de Julianalaan in Breda is vanochtend een scooterrijder gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent botste de scooter achterop een auto. De scooterrijder, een vrouw, kwam vervolgens ten val. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer eraan toe is. Voor haar is een ambulance opgeroepen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
09.05

A67 dicht na ongeluk bij Someren

De A67 van Venlo in de richting Eindhoven is vanochtend dicht. Dit nadat bij Someren een auto over de kop is gegaan, zo meldt Rijkswaterstaat. Het ongeluk gebeurde rond acht uur. Er is een omleiding ingesteld.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
08.45

Ongeluk op N65 bij Oisterwijk

Wanneer je van Tilburg naar Den Bosch wilt, moet je vanochtend rekening houden met een klein halfuur vertraging. Bij de afrit Oisterwijk is een ongeluk gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
08.45

UPDATE: grootste problemen op A67 voorbij

Tussen Asten en Geldrop moet je vanochtend nog rekening houden met een kwartier vertraging. Dit nadat eerder vanochtend op de A67 bij Geldrop een ongeluk gebeurde.

08.10

Geduld gevraagd op de A67

Een aanrijding op de A67 bij Geldrop zorgt vanochtend voor meer dan een uur vertraging wanneer je van Venlo naar Eindhoven wilt. De weg is wel weer vrij, zo meldt de ANWB. Het loopt vast tussen Asten en Geldrop.

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Bliksem slaat in bij huis Sint-Oedenrode

In een huis aan de Graaf Maurits Lodewijkstraat in Sint-Oedenrode is vannacht de bliksem ingeslagen tijdens een onweersbui. Bewoners werden rond halféén opgeschrikt door een luide knal, toen de bliksem de schoorsteen van de woning raakte. De stenen schoorsteen spatte uiteen, brokstukken lagen tot ver in de straat.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
05.15

Schuren met asbest door brand verwoest

Meerdere schuren achter een huis aan de Wendelnessweg in Sprang-Capelle zijn gisteravond in brand gevlogen. Het kostte de brandweer de nodige moeite om voldoende water te winnen om te blussen. Beide gebouwtjes brandden volledig af.

Omdat er asbestplaten op het dak lagen van de gebouwtjes, werd de omgeving afgezet. Buurtbewoners die stonden te kijken naar de brand werd verzocht naar huis te gaan en ramen en deuren te sluiten.

De schuurtjes stonden achter een woonhuis (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De schuurtjes stonden achter een woonhuis (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!