Zeven boeren worden voor 13,5 miljoen euro uitgekocht door de provincie

9 september 2022 om 07:59 • Aangepast 12 september 2022 om 09:50
nl
Zeven Brabantse veehouders krijgen samen 13,5 miljoen als ze binnen een jaar stoppen met hun bedrijf. De provincie Noord-Brabant koopt hen uit, omdat hun bedrijven in de buurt van beschermde natuur zitten.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Als de uitkoop doorgaat, verdwijnt binnen korte tijd ruim 41.000 vierkante meter aan stallen, melden de Brabantse kranten. De deal moet ervoor zorgen dat 37.000 kilo stikstof minder terechtkomt in kwetsbare natuurgebieden als de Oisterwijkse vennen, de Groote Peel en de Loonse en Drunense Duinen.

Stoppen met veehouderij
Anderhalf jaar geleden melden 29 veehouders dat zij in gesprek wilden met de provincie over de uitkoopregeling. Zeven van hen hebben uiteindelijk definitief gekozen om te stoppen met hun bedrijf. Hiervoor krijgen zij tot uiterlijk 4 september volgend jaar.

Brabant krijgt geld van het Rijk om boeren uit te kopen. Welke bedrijven precies gaan stoppen, dat wil de provincie niet zeggen.

Oisterwijk koopt varkenshouderij uit
Vorige week werd wel bekend dat broers Sander en Niels de Rooij stoppen met hun varkenshouderij in Heukelom. Zij worden voor 2,5 miljoen euro uitgekocht door de gemeente Oisterwijk en de provincie.

LEES OOK:

Uitgekochte varkenshouders leden jaren onder discussie over hun bedrijf

Eerste boer in Brabant voor 2,5 miljoen uitgekocht in strijd tegen stikstof

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.