Liveblog

112-nieuws: huurscooter brandt uit • scooterrijder gewond

11 september 2022 om 22:09 • Aangepast 19 september 2022 om 17:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

22.00

Huurscooter brandt uit

Op de Wolfsweidelaan in Rijen is een huurscooter uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de scooter geheel werd verwoest. De accu van de scooter werd door de brandweer in een bak water gedompeld. Omstanders zagen jongens wegrennen van de brandende scooter. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.45

Gaskraan in Tilburg opengedraaid

De politie heeft zondag aan de Dussekstraat in Tilburg een persoon opgepakt die wordt verdacht van het opendraaien van een gaskraan. Dat gebeurde nadat rond 18.00 uur een aantal woningen werd ontruimd nadat omwonenden hadden gemeld dat er al twee dagen lang een gaslucht te ruiken was.

LEES OOK: Gaskraan in Tilburg opengedraaid: meerdere woningen ontruimd

18.00

Treinstoring voorbij

De storing op het spoor bij Boxtel is voorbij, meldt de NS.

16.50

Gewonde bij ongeval in Hapert

Op De Steenakkers in Hapert knalde een auto met Roemeense nummerplaten tegen een boom. De brandweer moest eraan te pas komen om een vrouwelijke inzittende te bevrijden. Volgens een 112-correspondent beweerde het slachtoffer dat zij niet achter het stuur zat. Daarom is er nog even gezocht naar andere inzittenden. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
16.30

Scooterrijder gewond na val

Een scooterrijder is zondagmiddag rond kwart voor vier gewond geraakt toen hij op de Hoofdstraat in Rijen moest uitwijken voor een afslaande auto. Hij kwam ten val en raakte gewond. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.26

Automobilist die pui winkel ramde, had gedronken

De bestuurder van de bestelbus die vanochtend de pui van een winkel in Udenhout ramde, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een man van 25 uit Vlijmen. Hij heeft toegegeven dat hij had gedronken, zo laat de politie vanmiddag weten.

De schade aan de pui van de winkel is aanzienlijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De schade aan de pui van de winkel is aanzienlijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
14.00

Minder treinen door stroomstoring

Tussen Eindhoven Centraal en Boxtel rijden zondagmiddag veel minder treinen vanwege een stroomstoring. Dat meldt de NS. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven en ook tussen Tilburg en Eindhoven heeft hier last van. Na verwachting is deze verstoring rond vijf uur weer verholpen.

12.47

Aanhoudingen op pontje Lith

Drie mensen, die voor honderden euro's aan boodschappen hadden gestolen uit een supermarkt in Lith, zijn zaterdag aangehouden op het pontje bij die plaats. De agenten hebben de verdachten meegenomen.

LEES OOK: Boodschappendieven aangehouden op het pontje bij Lith

In de auto van het trio lag voor vijfhonderd euro aan boodschappen (foto: wijkagent Oss).
In de auto van het trio lag voor vijfhonderd euro aan boodschappen (foto: wijkagent Oss).
12.21

Vrouw op bromfiets zwaargewond

Een vrouw op een bromfiets is zondagochtend zwaargewond geraakt op het fietspad langs de Dijkrand in Roosendaal. Daar kwam ze rond halfelf frontaal in botsing met een fietser. Vanwege de ernst van de situatie kwam onder meer een traumahelikopter naar de Dijkrand. n ter plaatse. De bestuurster van de bromfiets is onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar een specialistisch ziekenhuis gebracht. De fietser is nagekeken door ambulancepersoneel.

Hoe de botsing op het fietspad in Roosendaal kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Hoe de botsing op het fietspad in Roosendaal kon plaatsvinden, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De vrouw op de bromfiets kwam frontaal in botsing met een fietser (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De vrouw op de bromfiets kwam frontaal in botsing met een fietser (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.07

Mist hinderde Eindhoven Airport

Eindhoven Airport had zondagochtend behoorlijk wat last van de dichte mist. Om kwart over tien was er nog geen vliegtuig vertrokken. Alle vertrekkende vluchten stonden toen in het schema om te vertrekken om elf uur. Om iets voor halfelf steeg uiteindelijk het eerste vliegtuig op. Vier vertrekkende vluchten werden zelfs geannuleerd vanwege de mist.

LEES OOK: Mistige ochtend speelt Eindhoven Airport parten: vluchten uren vertraagd

09.24

Vluchtelingen beroofd van telefoon

Twee Syrische vluchtelingen zijn zaterdagmiddag op het Cruyff Court in het Slotpark in Oosterhout beroofd van hun telefoon. Drie Syrische jongens, tussen de 14 en 16 jaar oud, waren daar aan het voetballen toen ze benaderd werden door de twee mannen. Die vroegen eerst in het Arabisch of ze drugs wilden kopen of voor hen wilden werken. Toen ze daar nee op zeiden ontstond een vechtpartij en werden de twee telefoons afgepakt.

LEES OOK: Duo berooft voetballende tienervluchtelingen van telefoons

undefined
08.48

Bestuurder bestelbus ramt pui winkel

Een bestuurder van een bestelbus is zondagochtend tegen de pui van de winkel van Nieuwenhuizen Natuursteen gereden op de hoek van de Kreitenmolenstraat met de Handelsweg in Udenhout. Dit gebeurde rond kwart over zeven. De schade aan de pui is groot. De bestuurder van de bestelbus was toen de hulpdiensten aankwamen verdwenen.

LEES OOK: Automobilist ramt pui van winkel in Udenhout, bestuurder gaat ervandoor

De bestuurder was verdwenen toen de hulpdiensten aankwamen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De bestuurder was verdwenen toen de hulpdiensten aankwamen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
06.42

Slapende automobilist weggestuurd van vluchtstrook A67

Een automobilist had zaterdagnacht de vluchtstrook van de A67 bij Eersel uitgekozen als slaapplek. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag de auto daar staan, stopte en wekte de bestuurder. "Die bleek vermoeid. Ik heb even uitgelegd waarom je niet op de vluchtstrook mag staan en heb de automobilist verwezen naar de volgende afslag, een stukje verderop, waar een veilige plek is."

Wachten op privacy instellingen...
05.03

Auto in sloot Helmond

Een auto is zaterdagnacht rond kwart over drie in een sloot beland langs de N270 bij Helmond. In de auto zaten twee mannen. Zij konden allebei zelf uit de auto komen. Een van hen is voor onderzoek in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Of de mist die er rond dit tijdstip hing een rol speelde bij het ongeluk is niet duidelijk. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Een inzittende van de auto is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een inzittende van de auto is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
04.42

Gewonden bij steekpartij Klein-Zundert

Bij een steekpartij in of bij een huis aan de Rucphenseweg in Klein-Zundert zijn zaterdagnacht twee mensen gewond geraakt. Er zijn ook twee verdachten aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekendgemaakt.

02.26

Aanhouding automobiliste na botsing

Een automobiliste is zaterdagnacht aangehouden nadat ze met haar auto op een auto voor haar botste op de A58 bij Roosendaal. Dit gebeurde rond een uur, vlakbij het Roosendaalse outletcentrum Rosada. Beide bestuursters kwamen met de schrik vrij. De politie vermoedt dat de bestuurster die tegen de andere auto reed onder invloed achter het stuur zat. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggebracht.

Beide auto's raakten bij de botsing op de A58 bij Roosendaal zwaar beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Beide auto's raakten bij de botsing op de A58 bij Roosendaal zwaar beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
02.16

Brand verwoest huis Roosendaal

Een monumentaal huis aan de Nispensestraat in Roosendaal is zaterdagavond uitgebrand. Het vuur werd rond kwart over elf ontdekt en woedde zowel beneden als boven. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg. Volgens de hulpverleners zou dit huis al langer leeg staan en er was niemand in huis aanwezig toen de brand uitbrak. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

01.25

Gewonde bij steekpartij

Bij een steekpartij in de Hudsonlaan in Eindhoven is zaterdagavond een man gewond geraakt. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij, die rond halftwaalf plaatsvond, wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!