'Volgens Ruud van Nistelrooij maakt PSV stappen. Ja, achteruit!'

12 september 2022 om 11:06 • Aangepast 12 september 2022 om 13:59
nl
De opluchting was groot in het Philips Stadion in Eindhoven zondagmiddag. PSV kwam goed weg in het competitieduel met RKC dankzij een betwiste penalty diep in blessuretijd. Toch spreken de PSV-clubiconen Willy en René van de Kerkhof van gerechtigheid.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het was zeer, zeer matig van PSV", verzuchtte René maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Een beetje PSV onwaardig. Het spel was niet om aan te zien. Ik kan niet één speler opnoemen die zondag in vorm was, dus kom je goed weg in de laatste minuut. Maar die penalty, die had ik ook gegeven! Het was gewoon gevaarlijk spel van Hans Mulder in het strafschopgebied. Daar staat maar één straf op: een penalty."

"Die zeven minuten extra speeltijd had RKC aan zichzelf te danken."

Broer Willy is het met hem eens. "Ja, dit was honderd procent een pingel. Daar is niets op af te dingen", vertelde de middenvelder van weleer, die nog meer positieve punten aanstipte. "We hebben voor het eerst in dit voetbalseizoen een clean sheet, we hebben de nul gehouden. Daar moeten we op voortborduren."

Willy vond de moeizame zege van PSV ook wel verdiend. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij was volgens hem oppermachtig, ondanks het matige spel. "Maar RKC heeft gewoon goed gespeeld, naar de mogelijkheden. Slim verdedigend en tijdrekkend. Die keeper van RKC, Etiënne Vaessen, deed heel rustig aan. Die zeven minuten extra speeltijd had RKC dan ook aan zichzelf te wijten. Ik heb er dus wel vrede mee: 1-0 gewonnen, drie punten in de tas. Een slechte wedstrijd winnen, ook prima. En verder!"

"Er zal echt iets moeten gebeuren."

In het begin van dit voetbalseizoen maakte PSV nog indruk met de uitschakeling van AS Monaco in de voorronde voor de Champions League en doelpuntrijke zeges op FC Emmen, Go Ahead Eagles en Excelsior. Maar de laatste weken lijkt de schwung een beetje uit het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij.

"Dat is geen vertekend beeld, nee", beaamde René. "PSV voetbalt op dit moment gewoon een stuk minder dan in het begin. Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken. Nou, ik denk stappen achteruit op dit moment. Het is niet om aan te zien, er zal echt iets moeten gebeuren. Er staan nu twee cruciale wedstrijden op het programma: donderdag, als het doorgaat, tegen Arsenal in de Europa League en zondag tegen Feyenoord. Dat zijn twee topwedstrijden. Dan moet je goed voor de dag komen. Misschien dat deze wedstijden voor de ommekeer kunnen zorgen."

"Tegen Feyenoord en Arsenal kun je zien hoe ver je bent als elftal."

Willy is het met hem eens. "Dit zijn twee wedstrijden waarbij het erom gaat. Dan kun je zien hoe ver je als elftal bent. Ik heb er wel vertrouwen in dat PSV langzaam maar zeker het spel gaat spelen dat we allemaal graag zien."

PSV bezet na de zege op RKC - mede dankzij het gelijkspel bij AZ-FC Twente - de derde plaats in de Eredivisie. Op een punt van Feyenoord en drie van koploper Ajax. RKC staat met zes punten uit zes wedstrijden twaalfde.

LEES OOK:

PSV komt met de schrik vrij tegen RKC dankzij penalty in blessuretijd

Ophef over penaltymoment bij PSV - RKC: ‘Het is een schande!’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!