Liveblog

112-nieuws: hond zwemt in Dommel en wordt gered • auto vliegt weiland in

13 september 2022 om 10:56 • Aangepast 22 september 2022 om 15:02
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.10

Man rijdt rond in gestolen auto en belandt in sloot

Een automobilist is dinsdagmiddag in de sloot beland aan de Spiekestraat in Roosendaal. De bestuurder ging er vervolgens vandoor maar is later aangehouden door de politie, meldt een 112-correspondent. De man zou de auto eerder in het centrum van Roosendaal gestolen hebben.

De man is overgebracht naar het politiebureau en er is een onderzoek naar hem ingesteld. De auto raakte door het ongeluk zwaar beschadigd en is afgevoerd. Verdere details ontbreken.

Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
18.18

Hond gered uit rivier de Dommel

Een hond is dinsdag aan het einde van de middag uit de Dommel gehaald door de brandweer. Een man in een kano had het dier gevonden in de Dommel. De hond kon de steile kant niet meer opkomen. Het baasje van de hond was nergens te bekennen.

De man in de kano belde vervolgens de hulpdiensten en bleef met zijn kano bij de hond wachten. Uiteindelijk kwam de brandweer met twee wagens ter plaatse. Zij hebben de hond gevangen en op een reddingsplank gezet, zodat hij op die manier aan de kant kon komen. De hond kon vervolgens herenigd worden met z'n baasje die verderop woont bij een boerderij. Het dier is vermoedelijk zelf op avontuur gegaan en in het water beland.

De dierenambulance heeft de hond nagekeken.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.07

Automobilist raakt van de weg en belandt dertig meter verderop in een wei

Een automobilist is dinsdag van de weg geraakt op de Aarle-Rixtelseweg in Bakel. De auto belandde vervolgens dertig meter verderop in een weiland. De bestuurder kon wonder boven wonder zelf uitstappen. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en uiteindelijk meegenomen naar het ziekenhuis, zo meldt een 112-correspondent.

De politie nam ook een blaastest af en een agent ging vervolgens mee in de ambulance, zo meldt de 112-correspondent.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
18.06

Zware mishandeling in Eindhoven: 17-jarige jongen aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Waalre is dinsdagmiddag aangehouden voor een zware mishandeling in Eindhoven. Dat meldt de politie. Bij die mishandeling raakte een 37-jarige Eindhovenaar zwaargewond. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis.

LEES OOK: Zware mishandeling in Eindhoven: 17-jarige jongen aangehouden

17.47

Vertraging op A50 door aanrijding op oprit

Wachten op privacy instellingen...
16.37

Problemen op A58 opgelost, rijstrook weer vrijgegeven

De A58 bij Oirschot is weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. Weggebruikers hoeven niet meer om te rijden. Eerder gebeurde er een ongeluk waar meerdere voertuigen bij betrokken waren.

16.02

Kortsluiting in dashboard zet bestelbus in brand

In Budel is dinsdagmiddag een bestelbus in brand gevlogen. De brand ontstond in het dashboard, vermoedelijk door kortsluiting.

De bus hoorde bij een aantal medewerkers van een rioleringsbedrijf. Zij waren bezig met werkzaamheden toen de bus plots vlam vatte. Ze hebben geprobeerd om de brand te blussen. De brandweer heeft de brand uiteindelijk definitief gedoofd.

Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
15.56

Ongeluk met meerdere voertuigen op A58

Op de A58 richting Tilburg is ter hoogte van Oirschot een ongeluk gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat zijn er meerdere voertuigen betrokken. Zij adviseert weggebruikers om te rijden via de A2, A65 en N65. De vertraging is zo'n drie kwartier.

Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is op de snelweg en of er gewonden zijn gevallen bij het ongeluk.

15.15

Door politie aangereden inbreker is 36-jarige Tilburger

De man die vanochtend werd aangereden door de politie na een inbraak, is een 36-jarige Tilburger. Hij wordt verdacht van een inbraak aan het Kapelaan Poellplein in Tilburg. Tijdens een achtervolging ontstond er op de Bisschop van Zoestraat een aanrijding tussen de fietsende verdachte en een politiewagen. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision

LEES OOK: Agenten rijden vluchtende inbreker aan die er op de fiets vandoor ging

13.29

Omgekomen fietser in Giessen is 49-jarige man uit Rijswijk

Bij de aanrijding vanmorgen op de Industrieweg in Giessen is een 49-jarige man uit Rijswijk (gemeente Altena) omgekomen. Het slachtoffer werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur, een 42-jarige man uit Oost-Europa, is aangehouden.

10.05

Inval in huis Jumbo-topman Frits van Eerd door FIOD en politie

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie zijn dinsdagochtend bezig met een inval bij een huis aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther. Het gaat om het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd. De inval wordt gedaan in opdracht van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, zo bevestigt een woordvoerder.

10.00

Agenten rijden vluchtende inbreker aan die er op de fiets vandoor ging

Agenten hebben na een een korte achtervolging met de auto een vluchtende inbreker aangereden. Dat gebeurde op de Bisschop Zoestraat in Tilburg. De verdachte raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van zijn verwondingen is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder is hij 'niet levensbedreigend gewond'. De verdachte was kort daarvoor betrapt bij een inbraak aan de Bisschop Bekkerslaan. De man ging er op een fiets vandoor en dat eindigde met de aanrijding met de politieauto. De politie doet onderzoek.

09.50

Fietser overleden bij aanrijding met vrachtwagen in Giessen

Bij een ongeluk op de Industrieweg in Giessen, gemeente Altena, is dinsdagochtend een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer zou zijn aangereden door een vrachtwagen, zo meldt de politie.

09.45

Mannen uit Veldhoven aangehouden voor pinfraude

Twee mannen uit Veldhoven (18 en 19 jaar) zijn vrijdag 9 september aangehouden op de Geerkade in Etten-Leur. Dat gebeurde na een tip van een getuige. Die zag een verdachte situatie bij een pinautomaat aan de Lage Brugstraat in Etten-Leur. De tipgever zag een man meerdere malen geld opnemen, waarbij het enkele keren mislukte. Daarvan zijn opnames gemaakt. Ook is het kenteken van de auto genoteerd.

De verdachten zaten nog in een auto om de hoek van de geldautomaat. In de auto werd 3600 cashgeld gevonden. De auto, het geld, dure kleding en telefoons zijn in beslag genomen. In de loop van maandag zijn de verdachten vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog.

07.00

Overlast door vuurwerk in Roosendaal

Bij de politie in Roosendaal kwam maandagavond een melding binnen van overlast door vuurwerk. Het vuurwerk werd afgestoken in de wijk Langdonk. Toen de politie bij de melding kwam waren de daders gevlogen. Agenten vonden tussen een smeulende hoeveelheid afgestoken vuurwerk nog enkele nitraten die niet afgegaan waren. De politie zoekt getuigen en gaat vaker controleren in de wijk, zo liet een wijkagent op Twitter weten.

Foto: politie
Foto: politie
06.15

Gewonde bij botsing tussen twee auto's, een van de bestuurders gaat ervandoor

Bij een botsing tussen twee auto's op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg is dinsdagochtend vroeg een van de bestuurders gewond geraakt. Rond vier uur reed een automobilist achterop een andere auto. Die auto sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder kon met hulp van een gestopte motorrijder uit zijn auto klimmen. Ambulancepersoneel behandelde de bestuurder, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De veroorzaker van het ongeluk ging ervandoor in de richting van Dongen. Daarbij verloor hij wel de kentekenplaat van de auto. De auto werd zwaar beschadigd teruggevonden in Dongen. De bestuurder wordt nog gezocht door de politie.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
22.00

Kat zit vast onder auto in Boxtel, brandweer krijgt 'm er niet uit

Voorbijgangers hoorden maandagavond een kat in het nauw aan de Nimrodlaan in Boxtel. Het dier blijkt vast te zitten in een geparkeerde auto. De dierenambulance, politie en brandweer zijn ingeschakeld. De brandweer heeft geprobeerd om de bodemplaat van de auto eraf te halen maar dat lukt niet.

De politie schakelt met de eigenaar van de auto om te kijken wat voor mogelijkheden er nog zijn. De kat laat ondertussen van zich horen.

21.15

Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol

Een koe heeft maandag een groot aantal brandweerlieden flink bezig gehouden in Gemonde. Het dier stond vlakbij het Hooibrugpad in Gemonde in de wei en kwam door nog onbekende oorzaak in de rivier De Dommel terecht.

Iets na vijven maandagmiddag kwam de eerste melding binnen van de koe te water ter hoogte van het Hooibrugpad in Gemonde. Volgens een 112-correspondent kwamen uiteindelijk achttien brandweerlieden ter plaatse om het dier uit het water te redden.

Met hulp van een speciaal takelteam van de brandweer in Berlicum wisten ze de koe te bereiken. Het dier werd op het droge gehesen. Maar de koe sprong er vervolgens weer terug in. Uiteindelijk duurde het in totaal twee uur voordat het dier veilig op de kant stond (en bleef).

Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol
Koe springt tot twee keer toe in rivier, brandweer heeft handen vol
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!