Man stalkt zijn ex-vriendin maandenlang: 100 uur taakstraf

14 september 2022 om 19:58 • Aangepast 15 september 2022 om 18:25
nl
Een 58-jarige man uit Sleeuwijk krijgt 100 uur taakstraf en een contactverbod, omdat hij zijn ex-vriendin gestalkt heeft. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald. De man viel zijn ex bijna tien maanden lastig nadat zij hun relatie beëindigde. Hij stuurde haar bloemstukken, belde haar en schreef haar dreigbrieven. Ook kreeg ze een rouwkaart waarin hij schreef 'Je gaat eraan, hoer'.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Korte tijd nadat de vrouw het uitmaakte kreeg de man last van zijn hart. Hij heeft de rechtszaak gevolgd vanuit een rolstoel. Zijn gezondheidsproblemen hebben ertoe geleid dat de (taak)straf van de man lager uitvalt.

Bloemstukken
Na de relatiebreuk zocht de man contact met zijn ex-vriendin. Zelf had hij nog gevoelens voor de vrouw. Hij wilde weten waarom de relatie voorbij was. Uiteindelijk gaf zijn ex-vriendin in maart 2020 aan dat zij geen contact meer met hem wilde. Toch bleef de man contact zoeken met haar. Het werd zelfs extremer: hij stuurde namelijk ook meerdere bloemstukken naar de vrouw.

Dat was uiteindelijk de aanleiding voor de wijkagent om een zogeheten stopgesprek aan te gaan met de man. In dat gesprek vertelde de agent dat de man moest stoppen, maar dat weerhield de voormalig vrachtwagenchauffeur er niet van de vrouw te blijven stalken.

'Je gaat eraan, hoer'
De vrouw besloot uiteindelijk een nieuw telefoonnummer te nemen, maar ook dat hielp niet. De vrouw begon nu ook brieven te krijgen, waarin ze werd uitgescholden. Ook maakte haar belager veel grove, seksueel getinte opmerkingen. Verder kreeg de vrouw een rouwkaart met daarin de tekst ‘Je gaat eraan, hoer'. Haar ouders ontvingen eveneens dreigbrieven.

Eerder werd er ook gesproken over een dode cavia die voor deur van de vrouw gelegd zou zijn. De man ontkent dat hij dat gedaan heeft, omdat hij juist van dieren houdt. Voor dat punt is hij niet veroordeeld.

LEES OOK: Vrouw maanden gestalkt met rouwkaarten en dode cavia, maar door wie?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!