Man probeert iemand aan te rijden maar ramt winkelpui: 10 maanden celstraf

21 september 2022 om 14:51 • Aangepast 29 september 2022 om 13:41
nl
Een automobilist die in maart dit jaar in Eindhoven bewust een man probeerde aan te rijden, moet tien maanden de cel in. Het slachtoffer uit Vught kon net op tijd wegspringen. De auto liet tijdens de achtervolging een spoor van vernielingen achter en botste uiteindelijk tegen de pui van een winkelpand.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Een 47-jarige Eindhovenaar kreeg na een stapavond ruzie met een andere man uit Vught. Daarop volgde een vechtpartij, waarna de Vughtenaar vertrok. De man uit Eindhoven stapte in de auto van zijn vriendin om de andere man te volgen.

Meerdere botsingen
Tijdens die rit botste hij tegen meerdere scooters. Uiteindelijk reed hij in op de man uit Vught. Daarna ramde hij met zijn auto de pui van een winkel.

Volgens de rechter had de man op zijn tocht meer mensen kunnen raken. In het centrum was het druk met uitgaanspubliek dat rondliep en fietste. Ook reed de man tegen het verkeer in.

Celstraf en verplichte therapie
De Eindhovenaar moet van de rechter 10 maanden de cel in. Daarnaast moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering en krijgt hij verplicht therapie. Ook mag hij minimaal een jaar geen autorijden en twee jaar geen alcohol drinken. Houdt hij zich niet aan de afspraken, dan moet hij zes maanden langer de gevangenis in.

LEES OOK: Automobilist rijdt in op man in centrum Eindhoven: 'Hij had me mishandeld'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!