Liveblog

112-nieuws: busje gaat in vlammen op • man springt uit rijdende auto

25 september 2022 om 12:33 • Aangepast 26 september 2022 om 13:26
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.42

Verwarde man wordt door zwaarbewapend arrestatieteam uit huis gehaald

Een man is zondagavond door een zwaarbewapende arrestatieteam uit zijn huis gehaald in Tilburg. De politie kreeg eerder die avond signalen dat hij geweld zou gaan gebruiken, waarop besloten werd om de man te arresteren.

In het huis aan de Sint Annastraat waren meer mensen aanwezig, vermoedelijk familie van de man, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Uit voorzorg werd de omgeving door de politie afgezet en er kwam een ambulance ter plaatse. Er hoefde verder geen huizen in de omgeving ontruimd te worden.

LEES OOK: Verwarde man door zwaarbewapend arrestatieteam uit huis gehaald

Arrestatieteam op de stoep bij woning van verwarde man (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Arrestatieteam op de stoep bij woning van verwarde man (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
20.15

Man springt uit rijdende auto maar ontkomt niet aan politie

Op de Woenselse Markt in Eindhoven is zaterdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Ook had hij geen rijbewijs en stond er nog een gevangenisstraf voor hem open. Wijkagenten van het Basisteam Eindhoven Noord zagen de de man zaterdagavond rond elf uur rijden. Hij verhoogde zijn snelheid toen de politiewagen dichterbij kwam en negeerde het stopteken.

De bestuurder reed de Woenselse Markt op en sprong al rijdend uit de auto. Hij probeerde tevergeefs te vluchten, de auto kwam tot stilstand tegen een fietsenrek. Onder bedreiging van een stroomstootwapen gaf de man zich over en is hij aangehouden.

17.47

Busje vliegt spontaan in brand en gaat in vlammen op

Een bestelbusje is zondagmiddag aan de Europaweg in Helmond in vlammen opgegaan. De inzittenden merkten tijdens het rijden dat er iets niet goed was met het busje. Ze roken een brandlucht en hebben de bus daarom geparkeerd. Al snel zagen ze vuur onder de motorkap. De brandweer kwam ter plaatse maar zij kon de bus niet redden van de vlammen. Niemand raakte gewond bij de brand.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
16.46

Auto ramt vangrail en komt op zijkant terecht

Een automobilist is zondagmiddag met z'n auto op z'n kant beland nadat hij een vangrail in de middenberm had geramd. Het ongeluk gebeurde op de N279 ter hoogte van Berlicum, op de rijbaan van Heeswijk-Dinther richting Den Bosch.

De linkerrijstrook raakte versperd, daardoor liep het overige verkeer vertraging op. Politie, brandweer, Rijkswaterstaat en een ambulance kwamen ter plaatse. Het is niet bekend of er iemand gewond geraakt is bij het ongeluk. De auto, een Land Rover Defender, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
14.09

Auto schept scooter op fietspad in Nuenen

Een automobilist heeft een scooter geschept op een fietspad in Nuenen. De weg kruist het fietspad en de automobilist zag de scooter vermoedelijk over het hoofd. Het verkeer op het fietspad heeft voorrang, de jongen op de scooter kwam lelijk ten val en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
12.15

Botsing op A59

De rechterrijstrook van de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch is zondagochtend rond twaalf uur afgesloten na een botsing met twee auto's bij Terheijden. Beide betrokken auto's eindigden naast de weg, meters lager. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfeen 's middags tot drie kilometer file, goed voor een halfuur vertraging.

De auto's kwamen na de botsing op de A59 meters lager, naast de weg, tot stilstand (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De auto's kwamen na de botsing op de A59 meters lager, naast de weg, tot stilstand (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
11.40

Aanhouding na kop-staartbotsing

Een automobilist is zondagochtend rond elf uur aangehouden na een kop-staartbotsing op De Hooge Akker in Geldrop. Een 112-correspondent vermoedt dat dit is gebeurd vanwege rijden onder invloed. In een van de betrokken auto’s zat onder andere een klein kind. Dat zou niet gewond zijn geraakt. Wel werd een vrouw nagekeken in de ambulance, maar zij hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De aanrijding vond plaats op De Hooge Akker in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op De Hooge Akker in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De kop-staartbotsing in Geldrop vond rond elf uur plaats (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De kop-staartbotsing in Geldrop vond rond elf uur plaats (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
11.13

Vrouw mishandeld in parkeergarage

Een 50-jarige vrouw uit Rucphen is zaterdagnacht mishandeld in een parkeergarage aan de Nieuwe Markt in Roosendaal. Dit gebeurde na een woordenwisseling. Twee Roosendalers - 24 en 25 jaar oud - zijn aangehouden. Ook een 17-jarig meisje uit Breukelen, dat bij de twee mannen hoorde, werd mishandeld. Dit gebeurde toen ze zich om het slachtoffer bekommerde. De 50-jarige vrouw was dusdanig gewond dat ze moest worden nagekeken door ambulancepersoneel.

10.40

Automobilist met drugs

Een 33-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag aangehouden in Heerle. Het viel agenten op dat er vanuit de auto een henneplucht kwam. Ook meenden ze te hebben gezien hoe de man iets uit het raam gooide. De agenten ontdekten in de auto een doosje met daarin meerdere zakjes met waarschijnlijk cocaïne en een doosje met hennep. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

10.09

Aanhoudingen na steekpartij Den Bosch

Een 18-jarige Bosschenaar en zijn 45-jarige vader zijn aangehouden in verband met de steekpartij die vrijdagavond rond negen uur plaatsvond bij een huis aan de Hudsonlaan in Den Bosch. Aan de vechtpartij zou een zakelijk conflict vooraf zijn gegaan. Toen de agenten aankwamen, zagen ze daar twee mensen met steekwonden. Die zijn naar een ziekenhuis gebracht. De 18-jarige man wordt verdacht van poging moord of doodslag, zijn vader werd aangehouden vanwege mishandeling.

LEES OOK: Man (18) verdacht van poging moord na steekpartij, ook vader aangehouden

10.02

Fietser overleden na aanrijding

De fietser die zaterdagnacht zwaargewond raakte nadat hij op het kruispunt van de Loevesteinstraat met de Mathenessestraat in Breda in botsing kwam met een auto is overleden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Het slachtoffer is een 54-jarige man uit Breda.

LEES OOK: Fietser (54) overleden na botsing op kruising in Breda

09.51

Gezochte man aangehouden tijdens verkeerscontrole

Een 35-jarige man is zaterdagnacht aangehouden tijdens een verkeerscontrole in de regio Tilburg. Hij bleek nog gezocht te worden in Polen. Daar heeft hij nog een gevangenisstraf van vier jaar en negen maanden tegoed. Hij is meteen meegenomen naar het politiebureau en zal naar Polen gaan, laat de politie weten.

08.31

Beginnend motorrijder is rijbewijs kwijt

Een motorrijder die pas sinds kort zijn rijbewijs heeft, moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren na een levensgevaarlijke rit over de A58. De 23-jarige Belg reed met hoge snelheid tussen het verkeer door, haalde meerdere keren rechts in en veroorzaakte bijna een aanrijding. Hij sneed onder meer de politieauto af. Dat maakte de verkeerspolitie zondagochtend bekend. Die verbaasde zich ook over de kleren van de motorrijder. "Hij was gekleed in een spijkerbroek, en dat tijdens de regen..."

Wachten op privacy instellingen...
02.09

Fietser zwaargewond in Breda

Een fietser is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een botsing op het kruispunt van de Loevesteinstraat met de Mathenessestraat in Breda. Hij kwam daar rond kwart over twaalf in botsing met een auto. Wie geen voorrang verleende, wordt onderzocht. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumaheli op een veld naast de weg. De fietser is in een ambulance onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk in Breda kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Breda kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
19.40

Politie zoekt naar rode Citroën C1 na ongeluk in Budel

De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode Citroën C1 die zaterdagavond betrokken was bij een ongeluk op de Keizer Ottostraat in Budel. De auto zou forse schade opgelopen hebben, meldt de politie in een Burgernetmelding. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor acht. Tipgevers kunnen bellen met 112.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!