Mathieu van der Poel veroordeeld na confrontatie met meiden in hotel Sydney

26 september 2022 om 06:00 • Aangepast 4 oktober 2022 om 16:23
nl
Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld vanwege de confrontatie die hij zaterdagnacht had met twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van omgerekend duizend euro, meldt de NOS.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

De rechter rekende het Van der Poel volgens de NOS zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam nadat de meisjes hem uit zijn slaap hielden tijdens de nacht voor het WK wielrennen. Volgens de rechter had hij dit niet mogen doen en had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen.

Frustratie
Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 jaar oud zou hebben geduwd. Dit deed hij omdat ze lawaai maakten op de gang en herhaaldelijk op de deur van zijn hotelkamer klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd, omdat hij zo niet goed kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK.

Een meisje zou hij boos tegen een muur hebben geduwd en het andere meisje zou hij naar beneden hebben geduwd waarbij ze haar arm bezeerde. De rechter hield er bij het bepalen van de straf geen rekening mee dat Van der Poel professioneel sporter is. Het feit dat hij in Australië deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid.

In beroep
De rechtszaak tegen de wielrenner zou eigenlijk dinsdag plaatsvinden. Maar omdat Van der Poel deze maandagochtend naar huis vliegt, werd de agenda van de rechtbank aangepast. Zijn advocaat had hierom gevraagd.

Van der Poels advocaat zegt in beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak. Van der Poel wilde na afloop van de rechtszaak geen reactie geven.

LEES OOK:

Adrie van der Poel geschrokken na arrestatie zoon Mathieu in Australië

Mathieu van der Poel geeft op in wegrace WK na nacht in politiebureau

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!