Dood festivalbezoeker schokt beveiligers: ‘Slapen er slecht van’

26 september 2022 om 12:54 • Aangepast 27 september 2022 om 10:24
nl
Het overlijden van een bezoeker van het festival Breda Barst komt als een schok binnen bij de organisatie van het festival en het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de beveiliging.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“Je gaat dit werk niet doen om dit mee te maken”, vertelt een medewerker van UMC Bluestar Security. Omdat het onderzoek van de politie nog loopt, wil hij er niet veel over loslaten. Maar het incident laat hem en zijn collega’s naar eigen zeggen niet onberoerd. “We verlenen alle medewerking aan het OM en de politie, maar in het belang van de nabestaanden en onze eigen medewerkers wachten we het onderzoek af. Dat klinkt heel luchtig, maar we slapen er slecht van.”

"Er is hier nooit eerder iets gebeurd."

Ook de organisatie van Breda Barst is ontdaan door het nieuws. “Dit zijn berichten waar je niet op zit te wachten als festival”, reageert voorzitter Jurgen Blommaert. Het gratis popfestival vond dit jaar voor de 25ste keer plaats en verliep volgens hem eerder altijd gemoedelijk. “Het is een belevingsfestival waar ook kinderen rondlopen, daar gebeurt nooit wat."

Tijdens het festival op zaterdag 17 september raakte een Poolse man bewusteloos, nadat hij van het terrein was verwijderd. De man zou agressief zijn geweest en werd onwel toen de beveiligers hem onder controle probeerden te krijgen. Toen de politie aankwam, haalde hij al geen adem meer. Zondag overleed hij.

“Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Ik heb inmiddels al tachtig verhalen gehoord, maar kan er geen zinnig woord over zeggen. We wachten het onderzoek van de politie af”, aldus Blommaert.

LEES OOK:

Man overlijdt na festival in Breda, beveiligers verdacht van betrokkenheid

Man onwel tijdens Breda Barst: in zorgwekkende toestand naar ziekenhuis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!