Video

Fietsster rijdt vrouw omver en laat haar zwaargewond achter, nog spoorloos

26 september 2022 om 17:33 • Aangepast 27 september 2022 om 10:24
nl
De vrouw die in april in Helmond een 68-jarige vrouw omver fietste, heeft zich nog steeds niet gemeld. Politie en justitie vinden haar gedrag zo gevaarlijk en onacceptabel dat Bureau Brabant er maandagavond bij stilstaat. Het slachtoffer raakte zwaargewond en ze heeft maanden later nog steeds last van de aanrijding.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het incident gebeurde op Goede Vrijdag, om zeven uur ’s avonds. De nog onbekende fietsster reed met hoge snelheid door de tunnel van de Stationsstraat in Helmond. Dat ging zo hard dat ze een echtpaar dat er liep niet kon ontwijken. De vrouwelijke helft van het stel viel, net als de dader. De fietsster stond snel op en reed weg. Het slachtoffer liet ze achter.

Gezet postuur
De politie neemt het voorval hoog op en ze laat in Bureau Brabant beelden van de dader zien. Het gaat om een vrouw van 20 tot 35 jaar oud, die op een oude bruin-groene Gazelle-damesfiets zat. Ze had kort zwart haar, een gezet postuur en haar lengte wordt geschat op ongeveer 1,70 meter.

Het slachtoffer raakte onder meer gewond aan een arm. De wond moest worden gehecht, zo blijkt uit een foto die in het opsporingsprogramma werd getoond.

LEES OOK: Vrouw (68) zwaargewond, politie zoekt fietsster die doorreed

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!