Twee explosies in één nacht in Breda: horecazaak en sportschool doelwit - Omroep Brabant

Twee explosies in één nacht in Breda: horecazaak en sportschool doelwit

27 september 2022 om 14:38 • Aangepast 28 september 2022 om 14:28
nl
De politie onderzoekt twee explosies, die maandagnacht een hoop schade aanrichtten bij een horecazaak en een sportschool in Breda. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen beide explosies.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Iets na drie uur kwam de eerste melding binnen. Bewoners van de Belcrumweg hadden een harde knal gehoord. Toen agenten daar aankwamen, bleek dat er bij een horecazaak een explosief was afgegaan.

Door de klap waren een rolluik en meerdere ruiten van het gebouw vernield. Ook zes auto's die in de buurt geparkeerd stonden, raakten beschadigd. Volgens specialisten is er mogelijk een handgranaat ontploft.

Tweede knal
Een kwartier later kwam er nog een melding binnen, dit keer vanuit de Takkebijsters. Ook daar hoorde iemand een harde knal. Dit keer bleek het te gaan om een explosief bij een sportschool, mogelijk ook een handgranaat. Ook bij de sportschool sneuvelden meerdere ruiten.

Op dit moment doet de recherche onderzoek naar de ontploffingen, waarbij ook wordt onderzocht of beide explosies met elkaar te maken hebben. De politie roept getuigen of mensen die eventueel camerabeelden hebben op zich te melden.

Omroep Brabant deed eerder onderzoek naar meerdere vondsten van bommen en granaten en de gevaren die deze vorm van criminaliteit met zich meebrengt:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone