Video

Vader meisjes: 'Mathieu van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen'

28 september 2022 om 06:30 • Aangepast 6 oktober 2022 om 16:57
nl
De vader van de Australische meisjes die zaterdagavond in een hotel in Sydney werden aangevallen door Mathieu van der Poel, vindt het logisch dat de wielrenner boos was. Volgens hem had hij alle recht om boos te zijn, 'maar niet om te doen wat hij deed'. Dat laat hij weten in Australische media. "Dit zijn kleine meisjes en hij is heel groot."
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De meiden van 12 en 14 jaar oud verbleven in hetzelfde hotel en op dezelfde gang als Van der Poel, die in Australië was voor het WK wielrennen. Op de avond voor de wegwedstrijd, waar Van der Poel voor de regenboogtrui wilde gaan, werd hij wakker gehouden door lawaai op de gang. De meisjes, die met twee andere zussen aan het spelen waren, klopten ook een paar keer op de deur van de kamer waar Van der Poel en zijn vriendin verbleven.

Spijt
De wielrenner trok uiteindelijk de deur van zijn hotelkamer open. Hij zou een meisje bij de arm hebben gepakt en geschreeuwd hebben tegen de andere. Een van de meiden viel en zou een schaafwond aan haar elleboog hebben opgelopen.

Van der Poel, die door de politie werd meegenomen naar het politiebureau en maandag door een Australische rechter werd veroordeeld tot het betalen van een boete van omgerekend duizend euro, betuigde dinsdag bij terugkeer op het vliegveld van België spijt.

'Ze waren een beetje ondeugend'
De vader van de meisjes zegt in de krant dat hij afgelopen weekend niet in het hotel was. Zijn vrouw verbleef daar wel, samen met een vriendin met eveneens twee dochters. De man reageert op het uit de hand gelopen 'spelletje' dat de meisjes op de hotelgang speelden en vertelt 'dat hij ook zulke dingen deed toen hij jong was'. Hij laat weten dat de jongste kort geleden geveld was door het coronavirus en dat dit hun uitje was. Volgens hem waren de meiden heel enthousiast en 'werden ze toen een beetje ondeugend'. Hij heeft tegen hen gezegd 'dat ook zij in de fout zijn gegaan'.

Van der Poel moet zich binnenkort in een gesprek met de teamleiding van zijn werkgever Alpecin-Deceuninck verantwoorden voor wat zich in Australië heeft afgespeeld.

LEES OOK:

Beelden laten zien hoe meisjes Van der Poel lastigvielen in hotel

Mathieu van der Poel heeft spijt: 'Ik dacht dat ik het zelf kon oplossen'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!